El grup de CiU al Congrés interpel·larà a 'Estat sobre les mesures a adoptar per agilitzar i millorar la concessió de visats turístics i de negocis. Segons denuncien, les estrictes normes que apliquen alguns consolats dificulten que algunes persones puguin desplaçar-se a Espanya.

El diputat de CiU, Jordi Xuclà, plantejarà al ple d'aquesta setmana una interpel·lació urgent en què s'insta el Govern a explicar quines mesures pensa adoptar per agilitzar i millorar la concessió de visats turístics i visats per a la participació en fires de negocis i congressos acadèmics. Tant el turisme com els congressos de negocis i acadèmics representen en l'actualitat dos importants focus d'activitat econòmica. No obstant això, les estrictes normes que s'apliquen en alguns consolats s'han produït nombrosos casos en què algunes persones que volen desplaçar-se a Espanya, per participar en alguna d'aquestes activitats, no puguin fer-ho per trobar-se amb una denegació del visat.

Pèrdues econòmiques

Qualsevol retard en la concessió d'un visat d'aquestes característiques que impedeixi un viatge, acaba comportant una pèrdua econòmica. En el cas del turisme, en els últims anys s'han incrementat el nombre de vols procedents de països d'Europa de l'Est i d'Amèrica Llatina que busquen una oferta de turisme de creuer, prenent Barcelona com a punt de partida. Davant la negació del visat, aquests turistes amb poder adquisitiu, acaben optant per altres ciutats europees.

A les portes d'una nova temporada turística, CiU creu que el govern de l'Estat hauria de revisar els protocols d'atorgament i denegació de visats per donar prioritat als turístics i per a congressos de negoci i acadèmics.