Un total de 412 persones amb trastorns mentals severs estan en llista d'espera a Catalunya per accedir a un habitatge tutelat o a una residència. Segons informa la consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, en una resposta parlamentària, la majoria d'aquestes persones estan rebent prestacions de la llei de la dependència.

Munté afirma en la seva resposta a una pregunta de la diputada socialista Marina Geli que és difícil estimar el temps que estan a la llista d'espera perquè això depèn del territori, el moviment de baixes o de les renúncies en el moment d'ingressar.

Del total de persones amb trastorns mentals severs que estaven a la llista d'espera en data del 3 de maig, 311 són de Barcelona, 45 del Girona, 29 de Lleida, 22 de Tarragona i 5 de les Terres de l'Ebre.

La consellera també va informar que el nombre de persones amb trastorns mentals que estan valorades amb grau de dependència I (lleu) és de 2.538; amb el grau II (moderat), 3.789, i amb el grau III (sever), 2.791. En total, les persones amb trastorns mentals que reben una prestació a Catalunya són 4.437, la majoria (3.968) destinades a cuidadors no professionals i només 1 a un assistent personal. Un total de 2.960 més reben algun tipus de serveis, com centres de dia, residències, ajudes a domicili, o teleassistència.