Els dos responsables dels tres bars clausurats a Platja d'Aro per una sentència del 2008 ja han recollit quasi 3.000 firmes de suport des del passat divendres, dia en què Marcelo Amoroso i Lalo Martí van iniciar també una vaga de fam en rebuig a l'ordre de tancament decretat pel jutjat contenciós administratiu número dos de Girona. L'advocat d'aquests establiments i cap dels serveis jurídics de Fecasarm (Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals), Joaquim Boadas de Quintana, ha explicat que estan pendents que la jutgessa resolgui la petició d'aclariment que han presentat per saber quan de temps han de romandre tancats els locals per considerar executada la sentència i quines mesures han de complir els locals per a què es procedeixi a la seva reobertura immediata.

Els locals clausurats són el Gib's, el 900 i el de Gom a Gom; mentre que s'han precintat els aparells musicals del Kivi i Sinnic/Ambar. Per mostrar el rebuig a la resolució judicial i el suport als empresaris, els dos van iniciar una recollida de signatures que, a dia d'ahir, eren 2.835, amb la intenció d'arribar a les cinc mil durant aquesta setmana.

La Fecasarm confia que avui la jutgessa es pronunciï sobre l'aclariment d'execució de sentència que han sol·licitat i que sigui favorable als empresaris. Si no és així, la patronal interposarà demà un recurs d'apel·lació contra la interlocutòria d'ordre de tancament dels bars davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya demanant una mesura cautelar pel greuge que s'està causant als empresaris. Com ha explicat Boadas de Quintana, els bars ja van complir la sentència (l'abril del 2009, aquest diari publicava el tancament dels locals per la sentència) i van obtenir les llicències pertinents, per la qual cosa creu que es podrien derivar responsabilitats per un funcionament anòmal de l'administració de justícia que perjudica els dos empresaris.