L'Ajuntament de Lloret i l'Agència de Residus van confirmar ahir en una reunió la intenció que la nova planta de triatge de la localitat es posi en funcionament ja en fase de proves a partir de l'1 d'octubre. Hi començaran a abocar els pobles que ara aboquen a Lloret i tots els municipis del Consell Comarcal de la Selva. A més, es van reafirmar també amb la intenció que la planta engegui a ple rendiment a partir de l'1 de gener de 2014 i que hi comencin a abocar també municipis del Gironès i del Baix Empordà. En els darrers dies, alguns municipis havien plantejat dubtes i, fins i tot, especulaven en què no s'iniciés a l'octubre, però ahir es va ratificar la data.

L'alcalde de Lloret, Romà Codina, i el director de l'Agència de Residus, Josep Maria Tost, es van reunir ahir al matí per continuar parlant de l'obertura de la planta de Triatge de Lloret, que ja està acabada i pendent de posar-se en funcionament. En la reunió van confirmar les dues dates. a més, van destacar la intenció de poder arribar a acords amb Solius per mancomunar serveis. El problema de la planta és que necessita 108.000 tonelades perquè sigui rendible i amb els municipis de la Selva queda molt curt.

En aquest sentit, en dels punts més polèmics de la nova planta és el preu que pot suposar l'abocament, ja que molts municipis de la Selva i el mateix Consell Comarcal temen que pugui suposar un augment important. En aquest punt, Codina va destacar que la intenció és mantenir el preu d'abocament i marcar-lo al voltant dels 60 euros per tonelada, que és el que es paga ara a Lloret. Tost va anar més enllà i va destacar que tenen intenció de fer "una transició còmode" per als pobles i volen tancar una garantia que el preu per abocament es mantigui estable -només incrementant l'IPC- en els propers dos o tres anys, fins que acabi la legislatura municipal.