La Policia Nacional ha trobat les restes d'un cos en un bidó que estava enterrat en una parcel·la de la urbanització Lloret Residencial, als afores del municipi de Lloret de Mar. La principal hipòtesi amb què treballa el cos policial és que es tracti del cadàver d'una dona desapareguda ara fa nou anys, Ana María Martos Nieto i ?veïna de Sant Feliu de Llobregat. Tot i això, caldrà esperar les anàlisis d'ADN o odontològiques per ?poder-ho confirmar. Els agents també van detenir aquest ?dimecres el propietari del terreny on es va ?trobar el cos. L'home té una casa al costat i podria estar relacionat amb la mort violenta de la dona. El cas està sota secret de sumari.

El cadàver es va localitzar la matinada de dimecres a dijous en un terreny d'aquesta urbanització, que es troba al carrer Rafael Alberti. Però el desplegament policial va començar el matí quan agents dels Serveis Centrals de la Comissaria General de la Policia Judicial de la Policia Nacional es van presentar a la zona. Van tancar els accessos al carrer així com el de la casa del detingut. Segons van relatar veïns de la zona, els agents ja havien patrullat dies abans per la urbanització i dimecres van entrar a la parcel·la així com a l'adjacent on viu el detingut.

Van retenir l'home a l'interior durant tot el dia fins que van localitzar el cadàver. L'arrestat té 66 anys, està separat, té cinc fills i fa anys que viu sol en aquesta casa de la urbanització. Es dedica a treballar amb maquinària d'obra i de fet, segons fons veïnals, fa uns quatre anys va estar rebaixant i posant més terra a la parcel·la on es va trobar el cadàver. A més, es tractaria d'una persona que es fa poc amb la gent i que últimament desapareixia temporades i no se'l veia per la zona, segons veïns.

El detingut va declarar ahir a la comissaria de la Policia Nacional de Lloret assistit per la seva lletrada d'ofici i ha passat la nit a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Blanes. Es preveu que avui passi a disposició del Jutjat d'Instrucció de guàrdia de Blanes. El cas està sota secret de sumari i tampoc es dóna per tancat.

Un cos enterrat uns 4 metres

Pel que fa a les restes humanes localitzades, els treballs per extreure-les van ser llargs. I és que els agents ajudats d'excavadores així com d'un georadar -aparell que permet saber si la terra ha estat remoguda i en quina època- van començar a rebaixar la parcel·la fins trobar un bidó. En concret, van excavar i remoure terres fins crear un desnivell superior als quatre metres. I quan van trobar el bidó es va anar escarvant al seu voltant fins crear un forat per poder-lo treure. A l'interior del recipient metàl·lic s'hi va trobar una bossa i dins, el cadàver d'una persona.

Els agents es van traslladar dimecres des de Madrid fins a Lloret de Mar després de rebre una nova pista sobre el cas de la desaparició de la veïna de Sant Feliu de Llobregat. En les tasques també hi van col·laborar agents de la Policia Nacional de Girona.

El cadàver ara es troba a l'Institut de Medicina Legal i Forense de Girona i ahir se li van practicar radiografies encara dins la bossa per tal que no es pugui perdre cap tipus de prova clau per al cas. Per poder identificar les restes, es preveuen realitzar proves d'ADN o bé a partir de les dents, segons fonts properes a la investigació.

Tot i això, la principal hipòtesi amb què es treballa és que siguin les restes de María Martos Nieto, desapareguda l'any 2004, quan tenia 32 anys i era veïna de Sant Feliu de Llobregat. Amb l'autòpsia es preveu poder aclarir com va morir i la policia tampoc descarta que hi hagi més detencions pel cas, que està sota secret de sumari.