Ordre internacional de crida i cerca per les dues persones que se sospita que van matar la dona que la Policia Nacional va descobrir el passat dimarts a l'interior d'un bidó ple de formigó que estava enterrat en una finca de la urbanització Lloret Residencial. El mateix dimarts, els agents van arrestar José Maria Tarragüell Lago en relació amb aquest afer. L'home havia sigut propietari dels terrenys on es va localitzar el cadàver i en l'actualitat vivia a la casa de la parcel·la confrontant. El cas està sota secret de sumari.

La titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Blanes va decretar ahir presó provisional comunicada i sense fiança per a l'únic detingut en aquesta operació, a qui atribueix un delicte contra la vida que concretarà posteriorment, quan la instrucció del cas estigui més avançada. L'home hauria manifestat que ell no va ser l'autor de la mort d'Ana Maria Martos Nieto, veïna de Sant Feliu de Llobregat, de 32 anys, desapareguda el 2004 i que seria la noia que s'ha localitzat dins el bidó ple de ciment enterrat a la finca. L'haurien mort apunyalant-la.

En tot cas, sembla que la participació del detingut en aquest cas seria en qualitat de col·laborador necessari per fer desaparèixer el cos i sembla que hauria actuat per por, ja que presumptament estava essent extorquit per les persones que ara es troben en crida i cerca.

Aparentment, el motiu del crim tindria a veure amb una estafa a la dona que s'ha trobat morta a l'interior del bidó. L'estafa l'haurien intentat realitzar les dues persones contra les quals s'ha acabat emetent l'ordre de crida i cerca per tal d'arrestar-les.

Agents de la unitat de policia judicial del Serveis Centrals de la Comissaria General de Policia Nacional van desenterrar dimarts el bidó a la finca de Lloret. La informació facilitada sobre el parador del cadàver havia resultat certa i després d'excavar durant mig dia i fer un forat de quatre metres de fondària els agents van recuperar el bidó amb el cos al seu interior.

Els metges de l'Instiut de Medicina Legal i Forense de Girona hauran de realitzar l'autòpsia del cadàver, que es preveu llarga per la gran quantitat d'anàlisis que s'han de realitzar: mostres d'ADN, radiografies i proves odontològiques.