Un dels creuers que fa la ruta de Lloret de Mar a Tossa va decidir ahir aturar l'activitat, després que l'Ajuntament de Lloret li demanés tota la documentació necessària i es demostrés que els hi falta el despatx -una mena d'ITV dels vaixells-. Es tracta de l'empresa Catamarans mar de Lloret i s'han compromés amb l'Ajuntament a cessar l'activitat fins que no tinguin tota la documentació en regla, segons van confirmar fonts municipals.

L'Ajuntament va demanar divendres a l'empresa tota la documentació necessària per dur a terme l'activitat i li va donar de termini fins ahir per presentar-la. El consistori actuava després d'haver rebut la denúncia dels altres operadors dels servei, que es van queixar que el vaixell circulava sense el despatx. Ahir, doncs, responsables de l'empresa es van reunir amb representants municipals per entregar els papers i, segons van destacar fonts municipals, la companyia del creuer disposa de tots els documents, expecte el despatx de 2013. Per això, segons les mateixes fonts, l'empresa s'hauria compromès a aturar l'activitat fins a tenir tots els papers en regla, sinó el consitori podria haver dut a terme un precinte. A més de requerir-li els documents, l'Ajuntament divendres també va comunicar els fets a Capitania, que és qui ha de controlar aquestes qüestions. L'empresa espera poder rebre tots els documents la propera setmana, segons van afirmar fonts municipals.

Representants de les altres empreses van explicar que feia uns dos mesos que l'embarcació circulava sense el despatx i que van denunciar el cas fa uns 15 dies.