Una dona francesa de 68 anys va morir ahir a la tarda al costat de la C-260, a la vora de l'aparcament del centre comercial AKI, al polígon de Vilatenim. A un quart de quatre de la tarda, segons testimonis, la dona caminava al costat del seu marit i d'una parella d'amics quan va ser atropellada per un vehicle tot terreny (un Toyota-pick-up) de color groc. El tot terreny va fugir del lloc dels fets i uns minuts després va sortir un cotxe a tota velocitat a la seva persecució. Una estona després, el tot terreny va aparèixer cremat al camí d'una granja situada darrera del centre comercial, a Vilatenim.

Al lloc s'hi van desplaçar Mossos d'Esquadra i la Policia Local. La Policia va detectar que el Toyota havia estat robat. Els Mossos van tancar l'accés al camí, on havien descobert el cotxe cremat tot i que, des d'uns metres a distància es podia veure part del vehicle i la seva matrícula.

A hores d'ara el jutge ha decretat secret d'actuació perquè no s'ha pogut clarificar si l'atropellament va ser posterior al robatori d'una bossa de mà a una altre dona o, en canvi, va ser el resultat de l'intent de robatori a la víctima. La hipòtesi que prenia més força, ahir al vespre, era que el cotxe (amb possiblement quatre individus d'ètnia gitana a dins) s'havia apropat a la dona per estirar-li la bossa de mà i des de la finestra un home l'hi hauria estirada. En el moment de l'estrebada la dona s'hauria recolzat en la part de davant del vehicle i hauria quedat sota les rodes de darrera.

Si aquesta hipòtesi és la definitiva, segons fonts policials, es tractaria d'un robatori amb resultat de mort accidental. És a dir, seria difícil que els ocupants del Toyota fossin acusats d'homicidi i en tot cas seria involuntari.

La complicada definició dels fets va provocar que l'aixecament del cadàver no tingués lloc fins a les nou del vespre. Cal tenir en compte que la comitiva judicial va arribar al lloc dels fets a les vuit. La víctima va romandre al recinte que van marcar els cossos de seguretat durant més de cinc hores. Després va ser trasllada a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on li faran l'autòpsia. L'estudi de les diferents parts del cos es preveu clau per l'esclariment dels fets.

D'altra banda, la Policia va organitzar un dispositiu per capturar els ocupants del Toyota, cosa que també es preveia complicada. La causa és l'extensa ramificació de la xarxa viària de l'entorn de la C-260, amb moltes connexions i multiplicitat de camins veïnals pavimentats i sense pavimentar. Tot plegat voltat de xipressos, camps de pomers, i de ceps de raïms que conformen una multiplicitat d'amagatalls.

A més existia el component afegit de ser el primer cap de setmana en què el bon temps havia propiciat que molta gent anés a les platges de Roses, Empúries, Sant Pere Pescador i Cadaqués. Així, les carreteres de la zona estaven plenes de vehicles. Aquesta circumstància també es repetirà avui, quan continuen els treballs per aconseguir detenir els implicats.

El sinistre va provocar consternació a l'entorn comercial del Polígon de Vilatenim, una zona que els caps de setmana és visitada per clients de la Catalunya del Nord. Fonts policials van explicar ahir que l'entorn comercial de Figueres no és un lloc que es caracteritzi per haver-hi més robatoris de bosses de mà o d'altres fets delictius que els altres punts comercials de Girona.