L'Ajuntament de Blanes ha paralitzat unes obres que s'estaven executant sense llicència a la zona de dalt de la Cala Treumal del municipi, dins de l'àmbit del Paratge Natural d'Interès Nacional (PNIN) Pinya de Rosa. L'alcalde Josep Marigó va signar ahir el decret en què s'ordena aturar immediatament les obres sense permís i s'estableix un termini de 15 dies perquè els propietaris aportin la documentació necessària o facin al·legacions.

L'alcalde va explicar que ahir al matí tècnics municipals van realitzar una inspecció a la zona i es va detectar que s'estan «obrint camins» a la zona, que s'està executant la rehabilitació d'una caseta i diversos moviments de terres pels quals no haurien obtingut les llicències corresponents. Seria a la zona de l'aparcament que hi ha sobre la cala Treumal. Davant la situació, doncs, van decidir incoar un expedient «de protecció de la legalitat urbanística» i aturar les obres de manera immediata.

Segons va explicar Marigó, ara s'estableix un termini de 15 dies perquè els propietaris presentin la documentació i si es pot legalitzar, se'ls hi imposarà una sanció per haver-ho fet abans de tenir la llicència i es donaran els permisos. I si no es pot legalitzar -va destacar- es demanarà la restitució de la zona com estava abans de l'actuació. Marigó va destacar, a més, que que en ser una zona PNIN, és necessària més documentació i no tot es pot realitzar.

«S'han excedit»

El grup d'ICV-EUiA va denunciar l'actuació ahir al matí, presentant un escrit a l'Ajuntament on demanava tots els permisos dels propietaris i ho acompanyava de fotografies de les obres. Des del grup van destacar que els propietaris «s'han excedit» amb l'actuació que estan fent, perquè s'està «deforestant» una part de la zona. A més, van denunciar que també s'estan fent regates al terra i passant cablejat amb la intenció de posar il·luminació.