La policia estatal ha detingut a Buenos Aires la que consideren autora material de la mort de la dona que va aparèixer la setmana passada enterrada en un bidó de ciment a una parcel·la de Lloret de Mar (Selva). La policia també ha detingut el seu fill, a qui també relacionen amb els fets. La setmana passada, els agents també van arrestar l'antic propietari de la finca on es va trobar sepultat sota 180 tones de terra el cos de la dona. La policia espanyola ha confirmat que les restes corresponen a Ana María Martos Nieto, veïna de Sant Feliu de Llobregat, que estava desapareguda des del 2004. El seu cos va aparèixer dimecres enterrat a una parcel·la de la urbanització Lloret Residencial.

La policia estatal ha fet dues detencions més en relació al cas de les restes d'una dona que van aparèixer dins d'un bidó ple de ciment enterrat en un terreny de Lloret de Mar. Els agents van aconseguir localitzar i desenterrar el cos dimecres de la setmana passada, després que la investigació -dirigida per la unitat de desapareguts, amb seu a Madrid- apuntés que el cos de la víctima podrien estar enterrats en una parcel·la de la urbanització de Lloret Residencial. La policia espanyola va estar hores intentant localitzar el cos amb l'ajuda d'un georadar i una excavadora va haver de buidar pràcticament tota la parcel·la per aconseguir trobar les restes. El bidó es trobava sepultat per 180 tones de terra.

La primera detenció es va fer al mateix lloc dels fets, on la policia espanyola va arrestar l'home que vivia a la casa situada davant d'aquest terreny i que havia estat propietari de la parcel·la on es va localitzar el cos.

Després de declarar davant del jutge, l'home va ingressar a la presó de Girona acusat d'un delicte contra la vida. La policia sosté que el processat hauria estat l'encarregat d'enterrar el cos sense vida d'Ana María Martos a la finca de davant de casa seva. Després de la seva declaració, el jutjat d'instrucció número 3 de Blanes va cursar dues ordres internacionals de detenció contra un home i una dona en relació als fets.

Aquest dimarts, la policia estatal ha comunicat que ha arrestat dues persones més a Buenos Aires, a l'Argentina. Es tracta d'una dona -a qui la policia considera autora material del crim- i el seu fill, que també estaria relacionat amb la mort de Martos.

D'altra banda, la policia ha confirmat que, un cop fetes les proves d'ADN de les restes, el cadàver correspon a Ana María Martos Nieto. Aquesta veïna de Sant Feliu de Llobregat (Baix Llobregat) va desaparèixer el 2004.