Una dona, que exerceix de pitonissa, i el seu fill han estat detinguts a Buenos Aires (Argentina) per la seva relació amb l'assassinat d'Ana Maria Martos. La dona havia desaparegut el 2004 i el seu cadàver va aparèixer la setmana passada en un bidó ple de formigó i sepultat sota 180 tones de terra en una finca de la urbanització Lloret Residencial.

La Policia Nacional, després de trobar el cos, va emetre la setmana passada una ordre internacional de crida i cerca de la dona i el seu fill, i la policia d'Argentina els va localitzar allà, on residien. La pitonissa seria l'autora material de l'assassinat i qui hauria matat Martos apunyalant-la quan ella s'hauria adonat que els dos detinguts l'haurien estafat. Els dos arrestats estan acusats d'un presumpte delicte d'homicidi i estafa. El jutge en breu haurà de decidir si es procedeix a la seva extradició.

Pel mateix cas, també es va arrestar dimarts un veí de Lloret de Mar, José Maria Tarragüell Lago, que era propietari de la parcel·la on es va trobar el bidó amb el cadàver al seu interior. La Policia Nacional sosté que podria haver estat l'encarregat en el seu dia d'enterrar el cos -ell treballava en la construcció i tenia màquines excavadores- i sembla que hauria actuat per por, ja que presumptament estava essent extorquit pels dos detinguts a l'Argentina. El jutjge va decretar la setmana passada la presó provisional comunicada i sense fiança per a Tarragüell i li atribueix un delicte contra la vida que es concretarà posteriorment, quan la instrucció del cas estigui més avançada. El cas està sota secret de sumari i no es descarta que hi puguin haver més casos d'estafa per part de la pitonissa i el seu fill.

Pel que fa a la identificació del cadàver suposadament d'Ana Maria Martos Nieto, veïna de Sant Feliu de Llobregat, de 32 anys, desapareguda el 2004, s'ha pogut confirmar ja que s'hauria trobat documentació a l'interior del bidó juntament amb les restes òssies de la desapareguda ara fa nou anys. Tot i això, no es descarta que més endavant si és necessari se li practiquin anàlisis d'ADN.

La investigació de la Policia Nacional es va poder reobrir fa una setmanes quan un informador anònim va revelar el possible parador del cadàver de Martos així com la identitat de persones que podrien estar relaciones amb la seva desaparició i mort. Per aquest motiu, dimarts passat agents de la unitat de policia judicial del Serveis Centrals de la Comissaria General de Policia Nacional van desembarcar a Lloret juntament amb agents de Girona i van desenterrar de matinada el bidó a la finca de la urbanització Lloret Residencial.

Una estafa descoberta

Quant a la relació entre la difunta i els dos detinguts a l'Argentina, segons fonts de la investigació, es remontaria a ara fa nou anys quan la veïna de Sant Feliu de Llobregat estava depressiva i vulnerable després d'una separació matrimonal. En aquell moment, la noia que llavors tenia 32 anys va conèixer la vident així com el seu fill i els dos l'haurien convençut perquè vengués la seva propietat i un vehicle.

Després de fer-ho, Martos va veure-ho sospitós i quan va voler recuperar-ho, sembla que a Lloret, ella va discutir amb la vident i allà la va apunyalar. Aquí és on entra en escena el detingut a Lloret, José Maria Tarragüell que va acabar enterrant el cadàver dins d'un bidó en el terreny de davant de casa seva i que abans era seu.

Tarragüell coneixia la pitonissa de feia temps, hi tenia molta relació i fins i tot va posar al seu nom el solar on hi havia el cos. Un terreny que temps més tard va comprar un familiar de Tarragüell i a qui també hauria estafat la dona.