Tots els grups de l'oposició al Consell Comarcal de la Selva van qüestionar ahir el model de gestor únic que s'ha triat per als menjadors escolars de la comarca. El ple va aprovar -amb els vots en contra de l'oposició i a favor del Govern- l'adjudicació del servei a Eurest, l'empresa que ha guanyat el concurs públic davant Sehrs Food i que es farà càrrec del servei per als propers 8 anys. Així, l'oposició va criticar el concurs i el Govern -CiU i ERC- va defensar que es millorarà el servei en tots els aspectes, des del preu a la qualitat dels menús o la gestió.

L'oposició va admetre les millores que suposarà el nou concurs, però va qüestionar que el concurs busqués un únic gestor per a totes les escoles de la comarca i no es dividís en diferents sectors, perquè hi poguessin participar més empreses. I també es va posar en dubte que el contracte sigui tan llarg. De fet, la mateixa argumentació que va utilitzar la FAPAC, que ha presentat una contenció contra el concurs.

El portaveu del PSC, Martí Nogué, va demanar al Govern que hauria d'haver fet el concurs abans i que s'hauria hagut de consensuar entre tots els grups. ICV-EUiA va dir que havia estat un concurs «molt restringit» i va lamentar que s'hagi desestimat la sectorització, perquè les AMPA no podran optar a gestionar el servei. Els independents també es van mostrar en contra: «No posem en dubte la legalitat, però sí el model. És un model únic i no permet que diferents escoles tinguin diferents models de gestió de menjadors», va afirmar Joan Colomer, que va demanar que els 720.000 euros que s'ingressaran pel cànon es destinin a beques menjador. El PP es va sumar a l'argumentació i el grup del Millor va posar en dubte que es facin tantes millores si abans el servei era deficitari i ara es guanyen diners.

El president Salvador Balliu va admetre que fins ara el servei era deficitari ?-en 10.000 euros al mes- i va defensar que amb el nou concurs s'oferiran els menús a «millor preu, millor qualitat, millor gestió i millor control». I va destacar que les millores només es podien aconseguir tenint un sol operador.

En el ple d'ahir també va prendre possessió com a conseller de CiU Josep Cullell en substitució de Josep Valls, que va plegar per la implicació en el cas Clotilde de Lloret. També van renunciar a l'acta, com estava previst, els independents Jaume Salmeron i Joan Colomer.