L'Ajuntament d'Argelaguer buscarà la manera de legalitzar les construccions sòlides que han quedat del parc de cabanes de can Sis Rals. Josep Dorca (alcalde d'Argelaguer per CiU) ha declarat a Olot Televisió que «hem d'estudiar la manera de legalitzar aquest espai i fer-lo perdurar el màxim que sigui possible". Dorca ha assenyalat que és innegable el valor cultural i paisatgístic de la construcció». Per això l'Ajuntament intentarà tramitar informes tècnics i culturals que avalin la construcció de Josep Pujiula (en Garrell) davant de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA).

Fa uns dies, L'Agència va fer arribar un requeriment a Josep Pujiula. La demanda obligatòria de l'ACA consisteix a restituir al seu estat original la sèquia situada al costat de l'A-26 i del nucli d'Argelaguer. L'incompliment del requeriment suposa l'inici d'un expedient sancionador. El document de l'ACA ha provocat la reacció dels partidaris del parc de Josep Pujiula. En concret s'ha reactivat el moviment Salvem les Cabanes. Es tracta d'una Plataforma que durant anys va lluitar per salvar els laberints i les cabanes que Pujiula construïa sobre i al costat d'una sèquia situada a uns centenar de metres del nucli urbà d'Argelaguer i prop de l'A-26.

Van ser l'empar de Pujiula en les reconstruccions que feia cada vegada que l'obligaven a desfer cabanes i laberints massa propers a la carretera. Això no obstant, no van poder evitar que davant la manca de llicències, l'Administració obligués desfer el parc a Pujiula. Les darreres cabanes van desaparèixer l'hivern passat, però va quedar un seguit de camins escalats fets amb ciment i còdols, d'embassaments artificials, de fonts, i de torres elevades sobre els forats dels desguassos de l'A-26. Les construccions abasten quasi un quilòmetre del barranc del rec de can Sis Rals.

Fora les cabanes els tècnics de l'ACA van veure les construccions i van assenyalar que l'Agència té l'obligació de fer treure els elements que poden ser considerats obstacles en un curs d'aigua.

La nova Plataforma, en canvi, considera que el curs de l'aigua no queda alterat per les construccions de Pujiula. Consideran que donen solidesa al terreny.