L'actual gestor del servei d'aigua de les urbanitzacions de Lloret Residencial i Mont Lloret considera que la intenció de l'Ajuntament d'assumir el servei és una «espoliació», perquè ho vol fer «sense pagar res a les parts implicades». Així ho manifesta la companyia Riera de Cabanyes en una instància i un recurs presentat a l'Ajuntament a què ha tingut accés Diari de Girona. L'empresa demana en el recurs que s'anul·li el decret d'alcaldia que ordena la cessió del servei i es deixi sense efecte aquest.

L'Ajuntament de Lloret vol assumir el servei d'aigua -a través de l'empresa Aquàlia- de les dues urbanitzacions i així ho ha comunicat a l'actual gestor, Riera de Cabanyes, com va avançar aquest diari. Després d'aquesta comunicació -del gener-, l'empresa va presentar una instància on demanava més temps a l'Ajuntament per poder respondre la qüestió. El consistori va ampliar el termini i després l'empresa va presentar un recurs de reposició contra el decret.

En la primera instància, l'empresa es mostra contundent sobre la intenció de l'Ajuntament. «La totalitat de l'expedient té tota l'aparença que l'Ajuntament de Lloret vol portar a terme una espoliació sense pagar absolutament res a ninguna de les parts implicades, malgrat les importants inversions portades a terme», afirmen al document, on demanen «més temps» «per la complexitat del tema».

A finals de febrer, l'empresa va anar més enllà i va presentar el recurs de reposició on demana que s'anul·li el decret. Recorden el procés de com Riera de Cabanyes va acabar assumint el subministrament i diuen que «l'Ajuntament no pot invalidar, sense més, la concessió tàcita efectuada» en favor de la seva empresa «si no és sota la tramitació del procediment corresponent» i afegeixen que tots ells comporten «indemnitzacions». En aquest sentit, afirmen que el cessament obligat del servei té una «intenció confiscadora» per part del consistori perquè no s'ha amortitzat la inversió feta. I afegeixen que la xarxa transcorre entre Vidreres i Lloret i que si es volen segregar caldrà un projecte nou. Conclouen, doncs, que l'actuació és «il·legal» i demanen que s'anul·li.

Diari de Girona va contactar ahir amb els responsables de Riera de Cabanyes, però aquests van declinar fer cap tipus de declaració sobre el cas. Avui es debatrà al ple si es perdona la taxa de 353 euros que han de pagar els veïns per connectar-se a la xarxa municipal.