Els mòduls provisionals del CAP de Fenals de Lloret de Mar deixaran de funcionar com a centre d'atenció primària a partir del proper dilluns 25 de juny i en aquest espai hi anirà el servei de rehabilitació de l'Hospital de Blanes. El Consell rector de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva (CSMS) ja ha aprovat ubicar-hi aquest servei ambulatori, que fins ara es feia a Blanes. Abans, però, cal fer unes obres de reforma als mòduls. I el trasllat de la rehabilitació es preveu que es pugui dur a terme per al proper mes de setembre o octubre.

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) va anunciar fa un mes que a partir del 25 de juny traslladava l'activitat que es duia a terme als mòduls prefabricats de Fenals al nou CAP del Rieral, on encara hi ha una planta buida i que ara serà la que s'ocuparà. Segons destaca la Corporació, Fenals funcionava com a centre d'atenció primària de manera provisional des del 2006 mentre es construïa el nou CAP del Rieral. Ara, després que els treballs hagin conclòs, la corporació ha decidit aprofitar la planta que encara queda buida al nou centre de salut. Allà s'hi traslladaran tant els professionals com els pacients que fins ara anaven al CAP de Fenals.

Amb aquest trasllat, els mòduls prefabricats del CAP de Fenals quedaran sense cap ús a partir del dimarts vinent. Per això, l'Ajuntament de Lloret i la CSMS han decidit donar-hi una altra funcionalitat. Segons va explicar l'alcalde de Lloret, Romà Codina, finalment s'ha decidit traslladar-hi tota la rehabilitació ambulatòria que, fins ara, es fa a l'Hospital de Blanes.

Fonts del CSMS van explicar que la decisió ja ha estat aprovada pel consell rector i que el trasllat es preveu per a la tardor, ja que primer cal fer algunes obres d'adequació dels mòduls per tal d'adaptar-los al nou servei que oferiran. Les mateixes fonts van destacar que aquest trasllat permetrà, a la llarga, alliberar espais de l'Hospital de Blanes per poder-los dedicar a usos hospitalaris i no tant a usos ambulatoris.

L'alcalde de Lloret va valorar que aquest canvi és positiu per als veïns de la localitat que, fins ara, havien d'anar fins a Blanes a fer rehabilitació. Ara bé, també va reconèixer que al CAP de Fenals hi havia molts pacients del casc antic que s'hi traslladaven amb autobús (especialment gent gran) i que ara han d'anar al metge al nou CAP del Rieral. Per això, el consistori es planteja fer canvis en les línies d'autobús per tal de garantir la connexió del nucli antic amb el CAP del Rieral de manera directa i ràpida.