La Clínica Bofill ja té en marxa el nou centre sanitari a Platja d'Aro. Les noves instal·lacions, que han suposat una inversió de prop d'1 milió d'euros, donaran cobertura mèdica als pacients del Baix Empordà. Un 15% del total dels pacients atesos a la clínica de Girona són de la comarca. La Clínica Bofill també vol que aquest centre serveixi com a punt estratègic per atraure turisme sanitari a la Costa Brava.

La direcció de la clínica preveu treballar conjuntament amb empresaris de la zona per posicionar les comarques gironines com a «lloc ideal» per al turista sanitari. El nou centre té vuit consultoris, tres box d'urgències, sala de cures, radiologia, sala d'analítiques, tres sales d'espera i sala VIP.

La Clínica Bofill va inaugurar ahir les noves instal·lacions a Platja d'Aro. Es tracta d'un edifici de 500 metres quadrats situat prop del port nàutic. La clínica preveu amb aquesta expansió «millorar l'atenció privada a la Costa Brava». El motiu pel qual han decidit expandir-se a Platja d'Aro és perquè el 15% dels pacients que atenen a les instal·lacions que la Clínica Bofill té a Girona són del Baix Empordà.

Servei a estrangers

A més, també volen donar servei a estrangers resident a la zona i, alhora, oferir-los productes de valor afegir relacionats amb el benestar i la bellesa o amb l'atenció domiciliària. Les noves dependències tindran urgències des de les 9 del matí fins a les 10 de la nit però oferiran atenció mèdica a domicili les 24 hores del dia.

El tercer objectiu consisteix en donar servei mèdic a les persones que arribin a la Costa Brava per passar les seves vacances o, inclús, que viatgin per rebre algun tractament mèdic.

El centre donarà feina directa a nou persones i calculen que, de manera indirecta, donaran feina a una cinquantena de persones més. La direcció va assenyala que, juntament amb les instal·lacions de Girona, ofereixen a Platja d'Aro cobertura en totes les especialitats mèdiques i quirúrgiques i també especialistes en psicologia o psicologia infantil. El dispensari de Platja d'Aro també compta amb sala per fer analítiques i servei de radiologia.

Una de les novetats que incorporen és la instal·lació d'un nou sistema tecnològic que permet compartir les dades de la història del pacient entre la clínica de Girona i el consultori de Platja d'Aro sense que els pacients hagin de dur documentació amunt i avall.

També fan anàlisis específics per fer estudis genètics que serviran per implanta la farmacogenètica. És un sistema específic per ser com interactua un fàrmac al cos dels pacients en funció de la seva genètica. Això permet receptar medicació més efectiva als pacients.