La piscina municipal de Tossa s'haurà de tancar a partir del proper 30 de juny fins que es trobi una nova empresa o entitat que la pugui gestionar. Així ho va comunicar ahir l'Administrador Concursal nomenat pel Jutjat Mercantil número 1 de Girona, després que l'empresa que gestionava el servei des de l'any 2011 hagi fet fallida. Aquesta decisió també farà que es tanqui el gimnàs. A partir d'ara, l'Ajuntament ha informat que treballarà per facilitar tots els tràmits possibles, tot i que el futur de la piscina es troba en mans de l'Administrador Concursal, del Jutjat Social que tramita l'ERO d'extinció de contractes laborals i del Jutjat Mercantil número 1 de Girona.

A dia d'avui, l'empresa que fins ara gestionava les instal·lacions de la piscina pública de Tossa, Costa Brava Sailing, ha fet fallida. El Jutjat Mercantil número 1 de Girona l'ha declarat en concurs de creditors, ha nomenat Administradors Concursals i n'ha ordenat la liquidació. Paral·lelament, s'ha tramitat un ERO d'extinció de contractes laborals.

Segons informaven des de l'Ajuntament, els factors que han fet arribar a aquesta situació es poden trobar en la crisi econòmica, al fet d'haver tingut quatre gestors diferents en deu anys o a una mala pràctica en la realització d'inversions sense disposar dels fons necessaris per mantenir-les. «Es pot resumir dient que, en el disseny i construcció de la piscina, s'ha estirat més el braç que la màniga», va afirmar l'alcaldessa de Tossa, Gisela Saladich.

En aquest sentit, Saladich també va recordava que «es van recollir més de 1.400 signatures a favor de la construcció d'una piscina a Tossa, però això no justifica que els diners de tots es gastessin sense rigor». Així mateix, va lamentar que el nombre de firmes que es van recollir no arribés a plasmar-se mai en nombre de socis: «També és cert que els abonats no han superat mai els 900, i que avui no arriben als 400», assegurava l'alcaldessa.

Des de l'Ajuntament van informar que s'aprofitarà el tancament temporal de la piscina per realitzar obres de manteniment i de posada a punt de la piscina, facilitar els tràmits per reduir l'impacte sobre els 16 treballadors que té la instal·lació i buscar un millor sistema de gestió futura amb el màxim de consens possible.

El cost inicial de la piscina, que va tenir el projecte definitivament aprovat al 1999, havia de ser d'1,3 milions d'euros. Tot i això, posteriorment, després de l'adjudicació de l'obra es van fer algunes modificacions que van provocar que el cost de l'obra ascendís a 1,9 milions.

Finalment, segons informaven des de l'Ajuntament, que es va fer l'inauguració de la piscina al 2003 el cost havia pujat fins als 2,9 milions d'euros. «El cas de la piscina municipal no s'ha de tornar a repetir», va afirmar Gisela Saladich. Alhora, l'alcaldessa de Tossa també va lamentar que després que es fessin «modificacions de projecte sobre la marxa», es van acabar gestionant «els diners de tots sense rigor i com si no fossin de ningú».