Un jove turista alemany ha quedat ferit de molta gravetat en caure des d'un primer pis d'un hotel a Lloret de Mar (Selva). Segons ha pogut saber l'ACN, l'accident s'ha produït aquest diumenge pels voltants de les dues de la matinada a l'hotel Esmeralda, en plena zona d'oci de la localitat selvatana. El noi -d'entre 17 i 18 anys- s'ha volgut llençar a la piscina del complex hoteler des de l'habitació d'un primer pis amb tant mala fortuna que ha caigut al terra. Com a conseqüència de la caiguda, el jove alemany s'ha fet un traumatisme craneoncefàlic i ha quedat ferit de molta gravetat. Efectius del SEM l'han traslladat d'urgència a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on continua ingressat.

L'anterior cas de 'balconing' a Lloret de Mar es remunta al 6 de juliol de l'any passat quan un jove turista alemany de 15 anys va quedar ferit en precipitar-se des d'un segon pis de l'Hotel Rosamar. El jove intentava passar d'una habitació a una altra a través del balcó, va relliscar i va caure al buit. A finals de juny del mateix 2012, un altre alemany de 20 anys va morir a Lloret de Mar en caure des d'un setè pis de l'hotel Frigola. El noi intentava passar d'un hotel a un altre pel teulat i així banyar-se a la piscina quan va tenir la fatal caiguda.

Enguany, els dos únics casos de joves turistes precipitats s'han produït a Calella (Maresme) en només dos dies de diferència. El passat 12 de juny un jove alemany d'entre 25 i 30 anys perdia la vida en precipitar-se des d'un sisè pis de l'hotel Marítim. El noi va caure des de la seva habitació fins a la zona comunitària, on hi ha la piscina de l'hotel, en un succés que bé podia ser accidental. Paral·lelament, el 14 de juny un jove anglès de 24 anys va quedar en estat crític després de precipitar-se des d'un quart pis de l'hotel Amaika. També es tractaria d'un accident i no d'un cas de 'balconing'.