Un turista alemany va quedar greument ferit la matinada de dissabte a diumenge en llançar-se a la piscina de l'hotel on estava allotjat des d'una habitació del primer pis. Els fets van passar a les dues de la matinada a l'Hotel Esmeralda, situat al centre de la ciutat. El noi va impactar contra el terra. Aquest accident és un nou cas de balconing, la pràctica que fan alguns joves i que consisteix a passar d'una habitació a una altra pels balcons, o a llançar-se a la piscina des d'alguna habitació.

En el cas del jove alemany, aquest pretenia llançar-se a la piscina des del balcó d'una habitació del primer pis de l'Hotel Esmeralda, situat al carrer del Grau, al centre de Lloret. Fonts del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) van explicar que el jove no va caure a l'aigua sinó que va impactar contra el terra, i de resultes d'això va patir un traumatisme cranioencefàlic. Els efectius del SEM van atendre el turista i posteriorment el van portar a l'Hospital Josep Trueta de Girona, on el van ingressar en estat greu.

Els responsbles de l'Hotel Esmeralda no van voler comentar ahir els fets i van remetre als Mossos d'Esquadra, que al seu torn van ratificar la informació del SEM.

Aquest és el tercer cas de balconing a Catalunya en els últims dies. Aquest mateix mes, el dia 12 de juny, un home va morir en caure des d'un balcó d'un hotel de Calella de la Costa, només dos dies després que un jove anglès quedés greument ferit en intentar fer la mateixa pràctica en un hotel d'aquesta població del Maresme.

Precisament, per evitar conductes com aquesta, l'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar l'any passat una nova ordenança municipal de Civisme i Via Pública que, entre d'altres mesures, preveu sancions econòmiques contra el balconing, amb multes d'entre 750 i 1.500 euros per als hotels que no prenguin les mesures de seguretat necessàries per evitar aquesta perillosa pràctica.

Primer cas de l'any a Lloret

L'anterior cas de balconing a Lloret de Mar es remunta al 6 de juliol de l'any passat, quan un jove turista alemany de 15 anys va quedar ferit en precipitar-se des d'un segon pis de l'Hotel Rosamar. El jove intentava passar d'una habitació a una altra a través del balcó, va relliscar i va caure al buit. A finals de juny del mateix 2012, un altre alemany de 20 anys va morir a Lloret de Mar en caure des d'un setè pis de l'hotel Frigola. El noi intentava passar d'un hotel a un altre pel teulat i així banyar-se a la piscina quan va tenir la fatal caiguda.