El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Blanes ha rebutjat la petició de l'exalcalde de Lloret de Mar Xavier Crespo d'investigar els webs i el correu electrònic del grup del Millor dins de la querella que el primer va interposar contra Marc Fuertes (cap del Millor) per injúries i calúmnies en el seu butlletí. Fuertes, per la seva banda, s'ha mostrat tranquil respecte d'aquesta denúncia (a la qual, a més de Crespo hi figuren la seva dona, el germà de la seva esposa i el regidor Josep Valls) perquè «el que ha sortit en el cas Clotilde i les imputacions que hi ha hagut refermen el que es deia en els nostres butlletins».

Els querellants van sol·licitar al jutjat investigar els webs millor.cat i lloretopina.cat i el correu electrònic info@millor.cat per determinar el número de connexions que hi havia hagut i els comunicats que s'havien difòs amb l'objectiu de «determinar el grau de difusió i, per això, la responsabilitat civil que hauran d'afrontar els imputats». Els denunciants entenen que amb aquesta investigació es podrà conèixer l'abast de la difusió dels comentaris que motiven la querella i, quan major sigui la seva divulgació, major serà el dany causat.

La petició fou denegada inicialment el 25 de gener d'aquest any. Contra aquesta decisió, els denunciants van interposar-hi un recurs de reforma, que ara ha estat desestimat. El jutge ho argumenta en quatre punts: primerament, perquè les suposades injúries i calúmnies no haurien estat divulgades únicament per internet, sinó també per un butlletí de paper, de manera que l'objectiu de concretar l'abast de la difusió dels missatges tindria «un compliment parcial»; en segon lloc, no es pot concretar la difusió ja que només es podria saber el número de connexions, «però no els lectors reals dels artícles» que, presumptament, serien injuriosos; en tercer lloc, el jutge diu que la prova dels missatges enviats pel correu electrònic no contribueix a esclarir res; i, finalment, que la concreció de la responsabilitat civil només podria fer-se per aproximació. Per aquests motius, denega la petició dels querellants.

Fuertes insisteix que el butlletí no va ser ni injuriós ni calumniós contra Crespo i els altres denunciants i que el cas Clotilde així ho mostra. En aquest sentit, ha animat a l'exalcalde rebatre'l: «El que ha de fer és demostrar que el que deiem als butlletins no és cert».