El jove alemany de 18 anys que la matinada de dissabte a diumenge va quedar ferit després de caure mentre practicava balconing en un hotel de Lloret de Mar podria rebre una sanció econòmica per part de l'Ajuntament. El regidor de Turisme, Jordi Orobitg, va manifestar ahir que és una situació que s'ha d'estudiar, però que es podria donar. En aquest sentit, va manifestar que tindria més sentit que multar l'hotel on es van produir els fets. En tot cas, va insistir que s'ha de valorar. D'altra banda, el jove, que va ser ingressat a l'UCI de l'hospital Josep Trueta de Girona amb un traumatisme cranioencefàlic, va passar a planta durant la tarda d'ahir, de manera que evoluciona favorablement de les ferides, van informar fonts del centre hospitalari.

Els fets van passar sobre les dues de la matinada a l'Hotel Esmeralda, situat al centre de la ciutat. El jove va saltar des del balcó d'una habitació del primer pis amb la intenció d'arribar a la piscina. No obstant això, va topar amb el terra. Els efectius del SEM el van atendre i el van traslladar al Trueta on el van atendre de les ferides que s'havia produït.

Per intentar erradicar aquestes conductes del balconing, i que cada any provoquen diversos ferits entre joves que intenten passar de balcó a balcó o saltar directament a la piscina d'hotels, l'Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar sancions econòmiques de fins a 1.500 euros per als establiments que no prenguin mesures de seguretat per evitar aquesta perillosa pràctica.

Sancionar el saltador

Ahir, el regidor Jordi Orobitg va manifestar que l'aplicació d'aquesta ordenança amb sanció econòmica s'ha d'estudiar en aquest cas. Tot i això, i davant de la pregunta de si es multarà l'establiment hoteler, Orobitg va obrir la porta a què el sancionat sigui el que va protagonitzar l'accident, és a dir, el jove que va posar-se en risc saltant des del balcó a la piscina. Així mateix, va indicar que tindria més sentit que multar l'hotel. En tot cas, tot està per estudiar.

L'anterior cas de balconing a Lloret es remunta al 6 de juliol de l'any passat, quan un jove turista alemany de 15 anys va quedar ferit en precipitar-se des d'un segon pis de l'hotel Rosamar.