L'alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, ha decretat la suspensió provisional de la licitació de la concessió de gestió del servei de la piscina municipal. Codina ha hagut de prendre aquesta decisió arran de les al·legacions que ha entrat el grup del Millor en contra del plec de clàusules que regulen la concessió de la gestió del servei. D'aquesta manera, s'atura aquest procediment de la gestió que Codina volia atorgar el més aviat possible ja que l'Ajuntament n'està pagant el manteniment i la vigilància mentre no es concedeix.

Les al·legacions del Millor acaben sol·licitant al govern de Lloret de Mar que aturi tot el procediment de licitació de la gestió de la piscina perquè és partidari que ho faci l'Ajuntament directament. O, en el cas que no es vulgui fer així, que es faci un nou plec de clàusules atenent les al·legacions del Millor i en el qual la gestió sigui única i exclusivament de l'adjudicatari, «sense que l'Ajuntament hagi de vetllar per l'equilibri econòmic financer». En tot cas, el portaveu del Millor, Marc Fuertes, està convençut que si s'apliqués aquest mètode de gestió, el concurs quedaria desert. D'acord amb el plec de clàusules vigent, Fuertes entén que «és molt fàcil presentar-se a un concurs sabent que al darrera hi ha l'administració que farà front a les despeses si els ingressos no són suficients amb la seguretat que el privat mai perdrà».

En aquest sentit, el Millor afirma que la gestió «serà clarament deficitària, i establint que l'Ajuntament haurà de vetllar per l'equilibri economicofinancer del concessionari, no entenem com l'equip de govern en bé d'una correcte i menys costosa gestió econòmica, no realitza una gestió directa i municipal» en què no haurà de fer front al benefici de l'adjudicatari.

Tampoc veu bé que, malgrat que la gestió es proposa com a privada, l'Ajuntament porti «la veu cantant i tots els temes de decisió». Aquest fet, entén el Millor, impedirà a l'empresa fer una bona gestió empresarial, alhora que tampoc «tindrà la pressió per fer-ho ja que si no li surten els números tots els ciutadans amb els nostres impostos ho haurem de fer».

Procés del govern

Marc Fuertes veu que les tarifes del plec «són molt elevades», que la piscina està sobredimensionada i que per cobrir despeses s'hauran d'apujar encara més els preus amb la reducció d'abonats que pot comportar. El Millor també critica que el govern ha actuat amb «opacitat» per no portar el plec de clàusules al ple ni incloure cap membre de l'oposició a la mesa de contractació.

Finalment, tampoc veu clar com la mesa de contractació podrà valorar objectivament els elements marcats pel plec i que són decisius en l'adjudicació.