La Generalitat reforçarà a partir de dilluns els serveis d'autobús entre els municipis de la Costa Brava i els aeroports de Girona i Barcelona per tal de garantir la mobilitat de tots els turistes que passaran les vacances en territori gironí. Territori i Sostenibilitat posarà en marxa la setmana vinent una sèrie de mesures com els nous serveis que es crearan cap a l'aeroport de Girona. Segons van informar ahir des del departament, aquestes actuacions formen part del recentment presentat Estudi de millora del transport públic de la Costa Brava, que també inclou millores que s'aniran implantant després d'aquest estiu i durant el 2014.

Per connectar els municipis de la costa i l'aeròdrom gironí es potenciaran dues línies que combinades faran fins a 21 viatges d'anada i tornada. D'una banda, de l'1 de juliol al 30 de setembre s'unirà l'aeroport amb totes les poblacions de la Costa Brava centre. La línia d'autobús passarà per Palafrugell, Palamós, Calonge, Sant Antoni, Platja d'Aro, Sant Feliu de Guíxols i Santa Cristina d'Aro, amb 12 expedicions diàries d'anada i 12 de tornada. A diferència de la resta de l'any, el servei serà directe, sense transbordaments, i també hi haurà freqüències nocturnes per ajustar-se als horaris dels vols. El preu del bitllet serà de vuit euros per trajecte. D'altra banda, també es reforçarà el servei entre Tossa, Lloret, Blanes i l'aeroport, amb nou viatges d'anada i tornada cada dia. En aquest cas, el preu és de nou euros per trajecte.

Millora de recorreguts interns

Alguns serveis interns de la Costa Brava també es milloraran durant l'estiu. D'una banda, hi haurà una millora al servei que va de l'Escala a Figueres, amb desviació a Sant Pere Pescador i la zona dels càmpings. Hi haurà quatre expedicions d'anada i tornada que uniran Figueres amb els aiguamolls de l'Empordà, la zona dels càmpings de Sant Pere Pescador, les ruïnes d'Empúries i l'Escala. El preu dels bitllets aniran dels 1,70 euros als 3,60 euros per trajecte. També hi haurà un nou servei al Cap de Creus amb la circumval·lació entre Figueres, Roses, Cadaqués, Port de la Selva i Llançà, amb dues expedicions diàries durant els mesos de juliol i agost que uniran tots aquests municipis.

D'altra banda, també hi haurà una millora del transport públic entre la Costa Brava i l'aeroport de Barcelona. En primer lloc, s'intensifiquen els serveis de transport regular de viatgers directes, sense transbordament entre les poblacions, de Tossa de Mar i Lloret de Mar amb l'aeroport de Barcelona el Prat a un preu de 12 euros.

A més, també es posarà en marxa una millora de les comunicacions de la Costa Brava centre, entre Palafrugell, Palamós, Calonge, Platja d'Aro i Sant Feliu de Guíxols, amb Barcelona i amb l'aeroport, amb un servei directe i sense transbordament. També es reprendrà el servei de l'Estartit a l'Escala i fins a Barcelona per l'autopista, directe i sense transbordament, amb perllongament fins a l'aeroport del Prat. Aquest servei presenta aquest any com a novetat l'enllaç fins a Sant Pere Pescador. Per últim, també es restauraran i s'incrementaran les rutes dels autobusos que fan el servei entre Cadaqués, Roses, Castelló d'Empúries i Empuriabrava amb l'aeroport de Barcelona, també de forma directa i sense haver de fer cap transbordament.