Gemma Muñoz Brugués, alumna de l'Institut Montilivi de Girona, ha tret la millor nota en les Proves d'Accés a la Universitat (PAU) a Catalunya, amb un 9,9, i és la primera dels 219 alumnes catalans que han obtingut un 9 o més en els exàmens de selectivitat d'aquest any. Aquesta és la segona vegada consecutiva que una estudiant de les comarques gironines lidera la llista d'estudiants catalans amb millor nota a la selectivitat. L'any passat una altra noia, alumna del Vedruna de Ripoll, va treure un 9,7. Amb aquesta brillant qualificació, Gemma Muñoz és també l'estudiant que ha tret la puntuació més elevada dels estudiants gironins amb millor nota a la selectivitat dels últims cinc anys.

A falta de conèixer els resultats detallats de la prova d'enguany, la secretaria d'Universitats i Recerca de la Generalitat va informar ahir que Muñoz forma part de 219 estudiants que han obtingut un excel·lent a la selectivitat. A tots ells el govern català els concedirà un diploma acreditatiu en un acte que se celebrarà el pròxim 25 de juliol al Palau de Congressos de Catalunya.

Segons la Secretaria d'Universitats de la Generalitat, el segon alumne amb millor nota a Catalunya ha estat Anna Creus Costa, que estudiava a l'institut Frederic Mistral-Tècnic Eulàlia de Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental), amb una nota de 9,8. Els millors resultats en la selectivitat a la província de Lleida els ha obtingut Marta Gil Bardají, alumna de l'Institut Ronda de Lleida, amb una nota de 9,6, la mateixa que ha aconseguit Silvia Pascual Sabater, de l'Institut Antoni Martí i Franqués de Tarragona, que ha estat la millor a la província tarragonina.

Mateixes taxes

La Junta del Consell Interuniversitari de Catalunya va informar ahir sobre la proposta del decret del Govern de la Generalitat que preveu mantenir els preus dels serveis acadèmics de les universitats públiques per al pròxim curs 2013-2014 sense augmentar l'IPC. El Consell, integrat per tots els rectors i els presidents dels consells socials de les universitats, va acordar que el preu dels crèdits matriculats per primera vegada en els estudis de grau es mantindrà invariable respecte a l'any passat sense que s'actualitzi la previsió d'increment de l'IPC. Segons va informar la secretària d'Universitats, els preus dels crèdits del pròxim curs seran els mateixos que aquest any: 25,27 euros per als estudis de coeficient A; 35,77 per als de coeficient B; i 39,53 per als de coeficient C.