Blanes és la localitat de les comarques gironines amb més afectats per les participacions preferents de Bankia, segons dades de la mateixa entitat bancària. La localitat de la Selva té 442 afectats per aquest producte financer i darrera hi ha Girona amb 414, Banyoles 363, Olot 331, i Figueres 212.

L'Ajuntament de Blanes ha organitzat per aquest proper dimecres 3 de juliol una xerrada adreçada principalment a totes les persones afectades per les participacions preferents. La xerrada, que s'allotjarà a la sala de plens de l'Ajuntament de Blanes, està previst que comenci a les sis de la tarda. Segons va exposar el consistori, un dels principals motius que ha impulsat l'organització d'aquest acte és que actualment Blanes és el municipi d'arreu del territori gironí on hi ha un major nombre d'afectats per les participacions preferents de Bankia.

La xerrada anirà a càrrec de Teresa Chavete, de l'AICEC-ADICAE, Associació d'Usuaris de Bancs, Caixes i Assegurances de Catalunya. Cal destacar que serà precisament durant la primera quinzena de juliol quan expiraran els terminis que hi ha perquè les persones afectades puguin demanar l'arbitratge. Els que van adquirir participacions preferents de Bankia tenen temps fins el 15 de juliol, mentre que els de Catalunya Banc ho podran fer fins el dia 12.

Des de l'associació de consumidors sense ànim de lucre especialitzada en el consum financer, es van posar en contacte amb l'Ajuntament de Blanes per plantejar la idea d'organitzar aquesta xerrada. El què va impulsar l'AICEC a fer-ho va ser el gran nombre de consultes que havien estat rebent darrerament per part de veïns del municipi afectats per la comercialització de les participacions preferents i el deute subordinat.

En aquest sentit, des de l'entitat s'ha recordat que a Catalunya hi ha actualment més de 600.000 famílies afectades i que no poden disposar dels seus estalvis a l'haver adquirit aquests productes de risc. AICEC es va posar en marxa l'any 1998 integrada a l'ADICAE, una associació d'àmbit nacional especialitzada en serveis financers que compta ja amb més de 20 anys d'història.