La Policia Local de Cadaqués (Alt Empordà) ha detingut aquest diumenge al migdia un noi per haver provocat un incendi entre les cales de Portlligat i Calders després de llençar un petard. Segons ha pogut saber l'ACN, el jove detingut és de nacionalitat sud-americana i l'han pogut atrapar gràcies a l'ajuda dels veïns, que l'han retingut fins que han arribat els policies.

Els Bombers de la Generalitat han rebut l'avís d'una columna de fum a dos quarts de dues del migdia i fins al lloc dels fets s'han desplaçat tres mitjans aeris i deu dotacions terrestres.

El foc, que ha afectat una superfície aproximada de 1,5 hectàrees, ha cremat matollar i camps abandonats d´oliveres a la Riba de Portlligat. L'incendi està controlat des de les 15.40 hores i, a hores d´ara, resten treballant-hi vuit vehicles de Bombers. Les tasques d´extinció se centren en acabar de remullar tota la zona per evitar revifalles, sobretot a les soques d´olivera que han cremat.

Les flames han fet tallar momentàniament la carretera que accedeix fins a aquestes dues cales i la via que connecta amb Portlligat. En l'extinció del foc, hi han treballat també sis dotacions de Mossos, policia local, adf's i agents forestals.