El jutjat d'instrucció 7 de Figueres ha enviat a presó comunicada i sense fiança el jove que aquest diumenge va provocar un foc a Cadaqués (Alt Empordà) després de llançar un petard. El jutge li imputa un delicte d'incendi. Segons el Codi Penal, el jove s'enfronta a una pena màxima de 5 anys de presó si es demostra que va provocar un incendi forestal. La Policia Local de Cadaqués el va detenir al migdia per haver provocat un incendi entre les cales de Portlligat i Calders. El foc va afectar una hectàrea i mitja de matolls i vegetació. Fins al lloc s'hi van desplaçar tres mitjans aeris i deu dotacions terrestres dels Bombers, sis dotacions dels Mossos d'Esquadra, Policia Local, ADF i Agents Rurals.

L'incendi de Cadaqués, que va arribar a mobilitzar una vintena de dotacions dels diferents cossos, es va declarar pels voltants de dos quarts de dues del migdia. Tot i que a la zona bufava tramuntana, la ràpida actuació dels Bombers i les ADF va evitar que les flames anessin a més i es poguessin controlar pels voltants de les quatre de la tarda.

En total, el foc va calcinar més d'una hectàrea i mitja de matolls, pins i un camp d'oliveres abandonat que hi ha al turó comprès entre les cales de Portlligat i Calders. Tot i que en aquesta zona hi ha habitatges a tocar, no es va haver de fer cap desallotjament preventiu. Les flames, però, sí que van obligar a tallar momentàniament les carreteres que passen per aquesta zona.

L'incendi el va originar un jove que manipulava un petard, i a qui diversos testimonis van aconseguir retenir fins que va arribar la Policia Local i se'l va endur emmanillat cap a comissaria. El noi, un uruguaià de 24 anys, no té domicili conegut. De fet, s'allotjava a l'alberg juvenil que hi ha al costat de l'estació de Llançà (Alt Empordà) i ahir es trobava de visita per la zona.

Després de passar una nit al calabós, aquest dilluns el detingut ha passat a disposició judicial davant del jutjat d'instrucció número 7 de Figueres (que és on ha anat a parar el cas). Després de prendre-li declaració, el jutge l'ha enviat a presó -comunicada i sense fiança- i li ha imputat un delicte d'incendi.

Segons recull l'article 352 del Codi Penal, que es refereix a aquests il·lícits, "a aquells qui incendiïn turons o masses forestals se'ls castigarà amb una pena de presó d'entre un i cinc anys i una multa de divuit mesos".