Unió Democràtica (UDC) va sortir ahir al pas de les acusacions del cap de Protocol de la Diputació de Girona, Josep Maria Amargant, que dissabte passat va denunciar que cinc assessors de la formació democristiana cobraven de la corporació sense anar-hi a treballar. El partit va deixar clar que el lloc de treball dels assessors no és la Diputació sinó el territori, i que no és obligatori que els càrrecs de confiança trepitgin la seu de la institució. També va donar a entendre que el problema amb els assessors de la Diputació no és exclusiu d´Unió Democràtica.

El president de la Intercomarcal d'UDC a Girona, Joan Cañada, va declarar que es mostrava sorprès de veure com només apareix informació als mitjans de comunicació sobre els assessors d´Unió «quan tots els partits tenen assessors a la Diputació». Cañada va negar les acusacions d´Amargant i va afegir en roda de premsa que els assessors i càrrecs de confiança del seu partit «treballen molt, i bé».

Segons el president de la Intercomarcal, «jo no se que feien els assessors dels altres partits, i hi pot haver un debat sobre les seves tasques, però garanteixo que els nostres fan bé la feina amb responsabilitat».

Cañada va justificar que si els assessors d´Unió no trepitgen la seu de la Diputació és perquè, en primer lloc, «legalment és possible». El president democristià va detallar que hi ha diferents contractes laborals, i que alguns d´ells obliguen a tenir presència física a la Diputació i altres, com és el cas dels assessors, no. A més, va afegir que la feina que han de fer els assessors i càrrecs de confiança es troba fora de les parets de l´ens corporatiu: «la majoría dels assessors no presten serveis presencials. No és recomanable fer-ho així, ja que el que han de fer és caminar pel territori». Cañada va sentenciar que els assessors «són càrrecs assignats pels partits i han d´estar a disposició dels diputats i també dels partits».

Foc creuat

Sobre el foc creuat que aquests últims dies hi ha hagut entre Amargant i Unió, Cañada va reiterar que la decisió de relegar el cap de Protocol de les funcions de premsa va ser del president de la Diputació, Joan Giraut (també d´UDC). També va negar que Unió hagués pressionat Giraut per forçar la cessió d´Amargant, si bé el president de la Intercomarcal va admetre que havia traslladat al president de la Diputació el seu malestar pels articles i declaracions d´Amargant als mitjans.

Cañada, que no va respondre quin era el paper de la direcció del partit en tot aquest afer, va exposar que tant ell com el president de CDC a les comarques gironines, Pere Vila, estaven d´acord amb què era difícil d´aguantar un cap de Protocol «que es dedica a muntar espectacles davant dels mitjans cada dos per tres». El cap de Protocol de la Diputació hi veu en el seu cessament una «purga» pel fet d´haver acusat alguns diputats i membres de CiU en relació amb el cas de suposat assetjament sexual que va afectar l´anterior president de la Diputació, Jaume Torramadé.