L'Ajuntament de Banyoles ha aprovat, per unanimitat, una declaració a favor de la querella conta els crims del franquisme promoguda per un jutge argentí i una moció a favor d'exercir la sobirania fiscal a Catalunya.

Tots els partits polítics representats al ple municipal -CiU, un regidor no adscrit, Junts per Banyoles, CUP i ICV- van avalar una moció institucional amb la qual l'Ajuntament de Banyoles expressava la seva voluntat d'exercir la sobirania fiscal i d'iniciar, de manera coordinada amb la Generalitat, els mecanismes necessaris per pagar l'impost sobre la renda de les persones físiques i l'IVA del Consistori a l'Agència Tributària de Catalunya. L'objectiu és fer-ho en els propers mesos i "quan legalment sigui possible".

D'altra banda, també tots els partits van votar a favor d'una moció presentada per la CUP per manifestar el suport de l'Ajuntament a "totes les iniciatives per a la reparació i la justícia a les víctimes del franquisme"; i en especial a la querella promoguda per un jutge de Buenos Aires. La mateixa proposta també inclou una condemna municipal a l'aixecament militar de Franco.