L'Ajuntament de la Bisbal d'Empordà té diferents solucions sobre la taula pel que fa a la biblioteca comarcal si, finalment, s'ha d'executar la sentència judicial d'enderroc parcial per no respectar el POUM. L'alcalde, Òscar Aparicio (PSC), ha explicat que s'ha reunit amb responsables de la Diputació i de la Generalitat (dos ens que tenen compromès part del finançament d'aquest equipament) i que entre les solucions que han tractat hi ha la de construir la biblioteca a l'edifici de l'antic escorxador.

En aquest indret, el projecte inicial hi contemplava que s'hi ubiqués una sala d'exposicions i un bar. En aquest sentit, Aparicio ha precisat que el projecte d'adequació de l'espai s'hauria de reformar i confeccionar-lo de tal manera que acullís la biblioteca.

Aparicio ha explicat que també hi ha l'opció d'aturar-ho tot fins que el jutjat es pronunciï definitivament, cosa que comportaria realitzar uns tancaments de l'obra ja feta, veure si la Generalitat manté les subvencions, a més de la degradació de l'espai que significaria la manca d'ús. Finalment, hi ha l'opció de seguir amb les obres incloent un pivotatge nou a la zona que s'hauria de tirar a terra per si finalment s'ha de fer l'enderroc i respectant la distància amb la vorera, l'incompliment de la qual va motivar la sentència d'enderroc.

El veí que va denunciar aquesta situació ha respost l'oferta que li va fer l'Ajuntament per renunciar a l'execució de sentència. Entre els condicionants que ha posat, un afecta a l'exalcalde i actual regidor d'ERC, Lluís Sais, i que ve a ser la seva dimissió. Sais ja ha manifestat que les peticions li semblen "desproporicionades". Aparacio, però, confia que el republicà canviï d'opinió perquè les solucions que comporten l'enderroc "encareixen el projecte".