El jutjat de primera instància i instrucció número 4 de Blanes ha decretat la prescripció dels delictes d'injúries i calúmnies de la querella que va interposar el regidor de Lloret de Mar, Josep Valls (CiU), contra un altre edil de la corporació, el portaveu del grup Millor Marc Fuertes. Així, el jutjat també ha determinat que s'arxivi la querella de Valls. La representació de l'edil de CiU va interposar un recurs de reforma que ha estat desestimat, però encara en pot interposar un d'apel·lació.

Valls va presentar la denúncia contra Marc Fuertes el 10 de novembre de 2011 per ser l'editor del butlletí Lloret Opina i responsable de dues pàgines a Internet per ser el presumpte responsable d'uns delictes d'injúries i calúmnies. El jutjat va determinar que aquesta querella s'unís a la que ja havia interposat l'exalcalde de Lloret Xavier Crespo, la seva dona i el germà d'aquesta.

No obstant això, Valls ha estat exclós ara d'aquest procediment perquè el jutjat ha determinat que han prescrit els delictes objectes de la querella, de manera que ha arxivat les actuacions. Principalment perquè l'últim dels fets referits a la querella que podria constituir un delicte és de l'abril del 2011, però la querella de Valls va ser admesa a tràmit el 24 gener d'aquest any, un període de temps que excedeix amb escreix el termini d'un any a partir del qual prescriuen aquests delictes (article 131 del Codi Penal).

La petició de prescripció va ser formulada per Fuertes i s'hi van oposar el regidor de CiU i la fiscalia. Entre les al·legacions de Valls, indica que els fets de la querella ja eren investigats per les anteriors denúncies.

En aquest sentit, el jutjat entén que es tracta de fets diferents ja que, si bé el denunciat és el mateix, les persones víctimes de les presumptes calúmnies i injúries són unes altres. Fuertes ha manifestat que malgrat estar imputat en aquesta querella, "encara no se m'ha dit què hi ha de calumniós en el que he dit; no se m'ha concretat res". I insisteix que el cas Clotilde mostra que el butlletí no va ser injuriós ni calumniós.