El fiscal demana 14 anys i 29 dies de presó per a la dona del metge forense gironí acusada d'encarregar a uns sicaris que matessin el seu marit a trets. Segons l'escrit d'acusació, Alicia Pagan i tres acusats més van tramar un pla per assassinar Ernesto Luis González. Amb aquest objectiu, van portar el metge fins a una zona aïllada de Lloret de Mar (Selva), on un dels sicaris va treure una arma i li va disparar cinc trets al cap. Després, el van apallissar i el van colpejar amb una pedra. Quan el van donar per mort, el van abandonar estès a terra. L'home va sobreviure. La víctima és un vell conegut de la justícia, condemnat l'any 2010 per simular la mort de la seva mare per no anar a treballar.

La seva esposa va ordir un pla per assassinar-lo. Segons el ministeri fiscal, el mes de juliol del 2009 l'acusada, Alicia Pagan, va decidir acabar amb la vida del seu marit contractant uns sicaris. Per això, es va posar en contacte amb un altre dels ara acusats, Juan Carlos Hernández àlies 'el Humilde', a qui va encarregar que busqués una persona capaç de dur a terme el pla. Uns dies després, 'el Humilde' va portar una tercera persona al grup, Edwin José Caba, que va acceptar l'encàrrec.

Els tres acusats es van anar reunint per negociar els termes de l'encàrrec al llarg de dos mesos i, finalment, van acordar que Edwin José Caba buscaria una quarta persona, que seria l'encarregada d'executar el crim. Així, el quart acusat, Luis Maria Santos, es va afegir al grup.

Segons ressalta el fiscal, "tots els processats, de mutu acord i amb la intenció d'acabar amb la vida d'Ernesto, van fixar una data per executar el pla". La data escollida va ser el 4 d'octubre del 2009 però no va sortir bé i van haver de posposar l'assassinat per al 8 d'octubre.

Aquell dia, i seguint el pla, la dona va fer d'esquer. Cap a les 10 de la nit, va convèncer al seu marit perquè l'acompanyés a una suposada reunió de feina. Segons la fiscalia, Alicia Pagan va posar com a pretext que havia quedat amb un del processats per tancar un negoci relacionat amb la venda de samarretes que ella mateixa dissenyava. Amb aquesta excusa, van pujar al cotxe i van passar a recollir dos dels acusats, Edwin José Caba i Luis Maria Santos, que es van asseure a la part de darrere del vehicle.

Plegats, van anar fins a una zona boscosa de Sant Pere del Bosc, de la localitat de Lloret de Mar (Selva). Es tracta d'un paratge aïllat i de difícil accés que els acusats ja havien escollit prèviament com el lloc ideal per cometre el crim. Quan el metge forense va aturar el cotxe, va veure pel mirall retrovisor que l'home que seia darrere seu portava una arma de foc, un revòlver.

Cinc trets al cap

"En aquell instant i sense dir ni una paraula, Luis María Santos, guiat per la intenció de matar-lo, va recolzar l'arma de foc en la seva nuca i va disparar dues vegades", apunta el fiscal. Amb la intenció de rematar-lo, va descarregar dues bales més contra el cap de la víctima, que va caure a terra. Com que va veure que encara era viu, va disparar de nou però aquesta vegada no va encertar en el blanc.

Llavors, el va començar a apallissar clavant-li puntades de peu a les costelles mentre l'altre acusat, Edwin José Caba, agafava una pedra per colpejar-lo a la zona occipital del crani. "L'agressió va cessar en el moment en què va fingir estar mort", indica el fiscal. El quart acusat, Juan Carlos Hernández, els esperava en un altre cotxe per fugir del lloc.

Li van disparar diverses vegades i el van apallissar però va sobreviure. Com a conseqüència de les ferides, el van haver d'intervenir quirúrgicament per treure les bales que havien quedat allotjades al cap. També va patir diverses contusions, hemorràgies, fractures i erosions en diverses zones del cos. En total, va estar ingressat 6 dies a l'hospital i va estar de baixa 84 dies.

El fiscal atribueix l'intent d'assassinat a tots els acusats, tres d'ells com a autors i el quart com a cooperador necessari. Per a Alicia Pagan demana una pena de 14 anys i 29 dies de presó per un assassinat en grau de temptativa i dos agreujants: un de parentiu i un altre d'aprofitament de lloc per cometre el crim. Per als altres tres processats, demana 12 anys de presó per a cadascun per la temptativa amb agreujant de lloc. Està previst que el cas es jutgi a l'Audiència de Girona al setembre.

Simular la mort de la mare

La víctima, Ernesto Luis González Riscos, és un vell conegut de la justícia. Durant un temps, va treballar com a metge forense però el van expulsar després que simulés la mort de la seva mare per justificar incompareixences als jutjats. El 14 de gener del 2010, el Jutjat penal número 4 de Girona el van condemnar a 21 mesos de presó i a pagar una multa de 8.400 euros per un delicte continuat de falsificació de document oficial i per obstrucció a la justícia. Ell mateix va falsificar el certificat de defunció de la seva mare i els justificants mèdics que acreditaven que estava malalta.