La Conselleria de Salut usarà una retolació diferent en les ambulàncies del Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) per estalviar. El titular de Salut, el conseller Boi Ruiz, ho va confirmar en resposta a una pregunta de Marina Geli (PSC) plasmada en el Butlletí Oficial del Parlament de Catalunya (BOPC).

El canvi es produeix en un context en què l'executiu català vol harmonitzar els seus diferents cossos d'emergències (SEM, Mossos i Bombers) sota un mateix format, amb la intenció que "el ciutadà identifiqui més fàcilment que el SEM és un servei públic", va raonar Ruiz en el BOPC.

En aquest sentit, s'aniran substituint gradualment les sigles del SEM per "emergències mèdiques". Segons dades aportats per Ruiz en el butlletí, el cost d'"una unitat de transport vital és de 432 euros", mentre que el de la "pintura taronja fluorescent de les ambulàncies del SEM del 2006 era de 2.941".

A més, el conseller assenyala que el manteniment d'aquesta pintura és molt car, degradant-se cada sis mesos, i "la proposta actual té un manteniment ínfim".

El transport sanitari no s'ha lliurat de les retallades a la sanitat. Fa dos anys el departament va engegar un pla per reestructurar el sector, fet que va comportar que els serveis de diverses ambulàncies a la província deixéssin de funcionar, sobretot en horari estiuenc.