L'Escola Comarcal de Música del Ripollès ha programat una oferta més flexible amb preus més baixos amb l'objectiu d'arribar a nous alumnes i compensar, així, la davallada de la demanda. Entre les novetats del curs 2013-2014 destaca un curs d'iniciació musical gratuït a les escoles de Ripoll per a infants de P4 i P5 i tallerets de músics per a nens de 8 i 9 anys. El seu director, Jordi Pau, va subratllar, durant la presentació del nou curs, l'"aposta" del Consell Comarcal per a la continuïtat d'una escola que passa per "moments difícils". Actualment, té dues seus i aquest any ha tingut 110 alumnes i 10 professors.

Aquest centre tenia 267 alumnes en el curs 2009-2010, però la xifra ha baixat fins als 110 estudiants en aquest últim curs. Per intentar donar un tomb a la situació, s'ha decidit apostar per una flexibilització dels paquets de formació i un ajustament de les tarifes. "Es tracta d'acostar l'escola a totes les butxaques i fer-la econòmicament més atractiva", assenyalava el seu director, Jordi Pau, ahir al matí. Els preus d'algunes assignatures s'han abaixat entre 10 i 15 euros i l'usuari podrà escollir entre una varietat més gran de paquets de formació.

Una altra de les apostes és la de fer arribar la música a les escoles, en un principi només a Ripoll, en forma d'activitats extraescolars per fer a partir de les 5 de la tarda. Així, per primer cop s'ha organitzat un curs d'iniciació musical gratuït per a alumnes de P4 i P5, un "talleret de músics" per a nens de tercer i quart de Primària i un altre per a alumnes més grans -de cinquè de Primària a quart d'ESO-; en aquest cas, però, per fer a l'Escola de Música.