L'Ajuntament de Palafrugell, Càritas Parroquial, Càritas Diocesana i l'Assemblea Local de Creu Roja han signat un conveni per l'impuls del Centre de Distribució d'Aliments, que es va posar en funcionament el mes de desembre de 2012. Amb aquest recurs es pretén donar resposta al dret fonamental a l'alimentació, ampliant el sistema de cobertura de necessitats bàsiques de la població més desafavorida, consolidant el treball en xarxa i implicant els participants per ajudar-los a afrontar de forma autònoma i responsable la situació adversa en què es troben.

L'aportació de l'Ajuntament de Palafrugell per aquest 2013 serà de 20.000 euros per al sosteniment del Centre i 5.000 euros per l'adquisició dels kits socials de proximitat de Creu Roja, per dotar al CDA de productes d'higiene i alimentació infantil.

La gestió i organització del Centre de Distribució d'Aliments correspon a Càritas, que també coordina i dinamitza els espais de treball en xarxa i els contractes d'inserció del personal que hi col·labora. D'altra banda, l'Assemblea Local de Creu Roja aporta els kits d'alimentació infantil cofinançats amb l'Ajuntament (el 60% l'abona l'Ajuntament, mentre que la resta els aporta laCreu Roja) i contribuirà al funcionament del Centre mitjançant personal voluntari i la seva participació en campanyes d'acció de recapte d'aliments.

El proper 19 de juliol tindrà lloc a Palafrugell una jornada d'El Gran Recapte d'Aliments, una campanya de recollida d'aliments bàsics que es destinaran íntegrament al Centre de Distribució d'Aliments de Palafrugell (CDA). Els punts de recollida a Palafrugell són 3 supermercats (Caprabo, Carrefour i DIA) i el mateix CDA.