El Suprem confirma la pena de 3 anys de presó per a l´amo del Paradise

El tribunal també confirma les condemnes per a tres membres de la xarxa liderada per José Moreno que captava noies al Brasil

03.07.2013 | 08:39
El propietari del macrobordell juntament amb dos socis, el dia del judici
El propietari del macrobordell juntament amb dos socis, el dia del judici

El Tribunal Suprem ha confirmat la pena de 3 anys de presó per al propietari del macroprostíbul Paradise, a la Jonquera, José Moreno, per immigració clandestina. El tribunal no admet el recurs de la defensa i conclou que hi ha proves suficients per condemnar-lo com a líder d'una xarxa de proxenetes que captava noies al Brasil perquè exercissin la prostitució als seus locals. La trama facilitava bitllets, diners i cartes d'invitació a les noies perquè entressin al país fingint ser turistes. El Suprem també confirma les condemnes per a tres membres de la xarxa: l'encarregat d'un dels clubs José Manuel Caeiro, una antiga treballadora, Thirce Adriana Rodríguez da Silva, i el xofer de limusines Ceferino Valero.

El Suprem ratifica la condemna de 3 anys de presó de José Moreno per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers i assenyala que es pot concloure "meridianament" que, com a propietari dels prostíbuls Edén de Melianta i Eclipse de Mont-ras, es va convertir en el cervell d'una xarxa dedicada a buscar noies al Brasil disposades a exercir la prostitució als seus locals. Per aconseguir-ho, es va posar d'acord amb els tres treballadors i els va oferir una quantitat de diners per cada dona que aconseguissin portar.

Tres dels condemnats, el mateix José Moreno, Thirce Adriana Rodríguez da Silva i José Manuel Caeiro, tenen pendents un altre judici per a fet semblants. En aquesta ocasió, el fiscal demana que condemnin el propietari dels prostíbuls a 14 anys de presó per delictes contra el drets dels ciutadans estrangers i contra el dret dels treballadors. A més, demana que pagui una multa de 5.400 euros i que la secció quarta de l'Audiència de Girona li apliqui una inhabilitació especial perquè durant 11 anys no pugui explotar prostíbuls.

Enllaços recomanats: Premis cinema