El fiscal demana 14 anys i 29 dies de presó per a la dona del metge forense gironí acusada d'encarregar a uns sicaris que matessin el seu marit a trets. Segons l'escrit d'acusació, Alicia Pagan i tres acusats més van tramar un pla per assassinar Ernesto Luis González. Amb aquest objectiu, van portar el metge fins a una zona aïllada de Lloret de Mar, on un dels sicaris va treure una arma i li va disparar cinc trets al cap. Després, el van apallissar i el van colpejar amb una pedra. Quan el van donar per mort, el van abandonar estès a terra. L'home va sobreviure. La víctima és un vell conegut de la justícia, condemnat l'any 2010 per simular la mort de la seva mare per no anar a treballar.

La seva esposa va ordir un pla per assassinar-lo. Segons el ministeri fiscal, el mes de juliol del 2009 l'acusada, Alicia Pagan, va decidir acabar amb la vida del seu marit contractant uns sicaris. Per això, es va posar en contacte amb un altre dels ara acusats, Juan Carlos Hernández àlies "el Humilde", a qui va encarregar que busqués una persona capaç de dur a terme el pla. Uns dies després, "el Humilde" va portar una tercera persona al grup, Edwin José Caba, que va acceptar l'encàrrec.

Els tres acusats es van anar reunint per negociar els termes de l'encàrrec al llarg de dos mesos i, finalment, van acordar que Edwin José Caba buscaria una quarta persona, que seria l'encarregada d'executar el crim. Així, el quart acusat, Luis Maria Santos, es va afegir al grup.

Segons ressalta el fiscal, "tots els processats, de mutu acord i amb la intenció d'acabar amb la vida d'Ernesto, van fixar una data per executar el pla". La data escollida va ser el 4 d'octubre del 2009 però no va sortir bé i van haver de posposar l'assassinat per al 8 d'octubre.

Aquell dia, i seguint el pla, la dona va fer d'esquer. Cap a les 10 de la nit, va convèncer al seu marit perquè l'acompanyés a una suposada reunió de feina i el van portar a una zona boscosa. Quan el metge forense va aturar el cotxe, va veure pel mirall retrovisor que l'home que seia darrere seu portava una arma de foc, un revòlver. Luis Maria Santos li va disparar dos trets a la nuca, el va rematar tres vegades més i com va veure que encara era viu el va començar a apallissar mentre el seu company li ventava cops de pedra al crani. El cas es jutjarà a l'Audiència al setembre.