Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove francès que portava més de sis quilos de marihuana, valorats en uns 34.000 euros. Els fets es van produir el 27 de juny quan cap a quarts de dotze de la nit, dues patrulles estaven fent un control preventiu a la carretera GIP-5107 de Llers i quan van veure aproximar-se un vehicle, li van donar indicacions al conductor perquè s'aturés.

L'home va voler saltar-se el control i va augmentar la velocitat per intentar esquivar els agents. Arran de la maniobra va perdre el control del turisme i va col·lidir contra dos vehicles policials. Tot i l'impacte, el conductor va continuar la marxa per intentar fugir però els mossos el van interceptar i aturar a pocs metres del lloc.

En detenir l'infractor, els Mossos van comprovar que no li constava que tingués permís de conduir. A més, van escorcollar el vehicle i van localitzar 6,1 quilograms de marihuana. Segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents la substància comissada estaria valorada en uns 34.000 euros.

El detingut és un home de 22 anys, de nacionalitat francesa i veí de Les Plessis Robinson (França) i està acusat de ser un presumpte autor dels delictes de danys, atemptat contra els agents de l'autoritat, tràfic de drogues i contra la seguretat del trànsit. L'arrestat té antecedents i va passar el 29 de juny a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres, el qual va decretar la seva llibertat amb càrrecs.