La Guàrdia Civil ha desarticulat una organització dedicada al tràfic de drogues i que introduïa l'haixix des de Melilla i l'enviava cap a d'altres països d'Europa, com ara Holanda i Alemanya. En total s'han detingut 17 persones i d'aquestes, quatre membres de la xarxa van ser arrestats a la Jonquera. La xarxa dedicada al narcotràfic introduia la substància estupefaent a la Península amagada en uns dobles fons de vehicles. A més dels arrestats, durant l'operació, els agents han comissat més de 180 quilos d'haixix, 5.000 euros, vehicles i documentació.

L'operació policial, anomenada Carrer, va començar el gener i s'ha desenvolupat en diferents fases a la demarcació de Girona, la de Barcelona i la Tarragona així com a Melilla. En els darrers dies s'han detingut els últims integrants de l'organització. Entre les actuacions més destacades de l'operatiu hi ha la que es va fer a La Jonquera. Es va detenir el conductor d'un vehile que transportava 30 quilos d'haixix amagats en un doble fons, quan es disposava a sortir d'Espanya. A més, es van arrestar els tres ocupants d'un altre vehicle que donava cobertura a l'altre detingut. L'anàlisi del seu modus operandi i haver enxampat els portadors de droga ha permès la resta de les detencions. Entre els arrestats hi ha el cap de la banda, un home amb residència a Melilla de 41 anys. Es dóna el cas també que aquesta organització quan hi havia un detingut o bé se'ls interceptava droga, canviaven la seva forma d'actuar per eludir la pressió policial.

Durant l'operatiu, s'han fet cinc registres, quatre a Catalunya i un a Melilla. Una part de l'organització s'encarregava d'obtenir els vehicles on s'hi oisaveb dobles fons per ocultar les substàncies estupefaents. I a més, captaven les persones per transportar la droga des de Marroc a països europeus a través del port de Melilla. Un cop a Espanya, feien escala a Tarragona i supervisaven l'enviament.