L'Ajuntament de Calonge ha fet una reestructuració interna per millorar la gestió de l'eficiència energètica, recursos humans i en les incidències que afecten a la via pública. Els canvis en l'estructura de l'Ajuntament han suposat la creació de dues noves àrees, l'Àrea de Recursos Humans i l'Àrea d'Eficiència Energètica i Medi Ambient; també comporten la centralització i reforç del control de les incidències a la via pública, una responsabilitat que se centralitza en l'Àrea de Policia Local, Via Pública i Mercats. Aquestes modificacions organitzatives han de permetre un funcionament més àgil, més eficient i una millor coordinació entre les àrees.

L'Àrea d'Eficiència Energètica i Medi Ambient a partir d'ara serà la responsable de la gestió eficient de les instal·lacions d'enllumenat públic i de les edificiacions municipals, i del control en el funcionament i manteniment; mentre que la part d'execució correspondrà a l'Àrea d'Obres i Serveis.

Eficiència Energètica també s'encarregarà d'impulsar i coordinar l'execució de projectes per fer més eficient el consum energètic i millorar el control tan en l'enllumenat públic com en els edificis municipals. També serà responsable dels contractes de subministrament d'energia, la ?contractació amb la companyia subministradora d'energia i la supervisió tècnica d'instal·lacions d'enllumenat públic i d'edificis municipals, entre d'altres. Així mateix, redactarà un pla estratègic anual detallant les actuacions d'inspecció i manteniment preventiu en aquestes instal·lacions.

El funcionament i manteniment de les instal·lacions d'edificis municipals es coordinarà entre les àrees d'Obres i Serveis i d'Eficiència Energètica i Medi Ambient.