Els pares dels alumnes de les dues llars d'infants municipals de Torroella de Montgrí i l'Estartit han editat un cartell en què animen els veïns a assistir al ple municipal d'avui en què es debatrà la moció de les quotes pel curs que ve. La moció la presenten els grups de l'oposició i les AMPA de les dues escoles bressol i demana, principalment, que l'Ajuntament comparteixi amb els pares dels usuaris l'increment de les quotes "per continuar donant un servei educatiu que s'ha demostrat excel·lent amb els anys".

La moció recull que si anteriorment el finançament es repartia a terços entre l'Ajuntament, la Generalitat i els pares, pel pròxim curs els pares n'assumeixen el 52%, l'Ajuntament un 28% i la Generalitat un 20%. Els pares es queixen que no es tenen en compte les seves necessitats i que se'ls ofega econòmicament. De fet, segons recull la moció que han presentat conjuntament, aquests percentatges provoquen puges d'entre 19 i 27 euros mensuals segons el servei.

La moció també cita la manca d'entesa que hi ha hagut entre els pares i l'equip de govern per accedir a les peticions dels primers.

Així, els punts que reclamen els grups de l'oposició i les AMPA és que l'Ajuntament comparteixi l'esforç amb els pares, fer un front comú per demanar a la Generalitat que prioritzi les polítiques de benestar (ha rebaixat la subvenció a les escoles bressol) i que l'aportació municipal s'incrementi per compensar la davallada de la Generalitat, de manera que no l'hagin de suportar només els pares.

Finalment, demana que part del romanent de tresoreria per a despeses generals del 2012 o altres romanents econòmics s'apliquin per reduir les quotes de les llars d'infants.