L'Ajuntament de Camprodon va lamentar ahir que l'informe del Col·legi d'Enginyers Tècnics i Pèrits de Telecomunicacions de Catalunya (COETTC) sobre les deficiències de cobertura de telefonia mòbil al territori que es va donar a conèixer dimecres no recull la problemàtica de les zones de muntanya i en especial del que pateix aquest municipi, on més de la meitat població no té senyal de mòbil, servei de TDT ni banda ampla. El consistori es va quedar "sorprès" per aquest fet i va reclamar que es desencalli la construcció de la torre de telecomunicacions a Coll de Brucs pendent des del 2009. "El Govern pretén descartar aquesta obra al·legant dificultats econòmiques en el finançament", va afirmar ahir l'equip de govern en un comunicat.

El procés per a la construcció de la torre de telecomunicacions ha de dotar de servei de TDT, telefonia mòbil i banda ampla als nuclis de Rocabruna, la Vall de Salarça, Bolós, Font Rubí i Beget, nuclis del municipi de Camprodon on no arriba el senyal. L'Ajuntament va denunciar que des del 2009 ja s'han fet tots els tràmits, com és la cessió de terrenys, els permisos i també una aportació econòmica del consistori que, malgrat no ser competència seva, va acordar també participar en l'obra.

El maig passat, la Comissió d'Empresa i Ocupació del Parlament va acordar per unanimitat instar al Govern a fer la construcció d'aquesta torre de telecomunicacions. Segons l'Ajuntament, "el Govern pretén descartar les obres al·legant dificultats econòmiques en el finançament".

L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, es va mostrar "sorprès" en veure que l'informe sobre cobertura mòbil que el COETTC va donar a conèixer dimecres "parla molt de la problemàtica dels municipis de costa i s'oblida de les zones de muntanya" i va recordar que "a part de tenir nombrosos veïns, també tenen una forta atracció turística". En aquest sentit, va lamentar que "encara avui, hi ha una Catalunya de dues velocitats, la de les zones més poblades on es disposa de tots serveis i la més rural en ple segle XXI que no disposa dels serveis més bàsics".

El desembre de l'any passat, tots els grups municipals amb representació al consistori van aprovar una moció on es denunciava el greuge que suposa per als afectats dels diferents nuclis el fet de no tenir construïda la torre.