"Els càrrecs de confiança hauran de tenir una dedicació coincident amb la jornada establerta per al personal de l'Administració Pública". Aquest enunciat és el que hi ha escrit en l'apartat "Dedicació" dels decrets de la Diputació que resolen els nomenaments de càrrecs de confiança de la institució gironina.

Els documents arriben en plena tempesta per les acusacions creuades entre el cap de Protocol de l'ens, Josep Maria Amargant, i diversos diputats i dirigents de CiU, (entre ells el mateix president de la Diputació, Joan Giraut) sobre la feina que fan els assessors de la institució.

Els decrets als què ha tingut accés Diari de Girona, daten de juliol de 2011 i deixen clares quines són la funció i la naturalesa del contracte dels càrrecs de confiança. A banda de dir que la dedicació ha de ser coincident a la dels funcionaris, el text estipula que els assessors podran tenir "horari flexible per especial disponibilitat per treballs i assistència a reunions i actes fora dels horaris de la jornada normal, i amb possibilitat de fer torn partit".

A banda d'això, el decret també dicta quines són les funcions específiques que han de tenir els càrrecs de confiança. En alguns dels contractes s'hi pot llegir: "suport administratiu a l'activitat del grup de diputats". En altres hi resa: "Assistència i col·laboració immediata de les diverses activitats del grup polític amb representació corporativa encomanades directament pels propis diputats i pel Cap de Gabinet".

En ambdós casos es tracta de feines de suport als diputats dels partits representats a la Diputació. Tot i que el decret no especifica que aquestes siguin les úniques funcions dels càrrecs de confiança, enlloc diu que els assessors també puguin fer feines per als seus partits que estiguin desvinculades de la Diputació.

El president de la corporació, Joan Giraut va evitar pronunciar-se sobre si aquest decret és compatible amb les feines que actualment porten a terme els assessors de la Diputació, i va derivar la resposta al departament de Recursos Humans de l'ens.