El Departament d'Ensenyament ha concretat les assignatures de Batxillerat que es podran cursar a distància el curs vinent si així ho demanen els alumnes, sempre que els seus instituts no ofereixin aquestes matèries i la direcció del centre consideri l'alumne apte per seguir aquest tipus de formació. Es tracta d'una quarantena d'assignatures d'entre les quals se'n podrà triar un màxim de dues.

L'alumnat de primer de Batxillerat podrà sol·licitar cursar a distància el següent paquet de matèries de modalitat: Economia de l'empresa I, Grec I, Llatí I, Matemàtiques aplicades a les ciències socials I, Biologia I, Ciències de la Terra i del medi ambient I, Dibuix tècnic I, Física I, Matemàtiques I, Química I, Tecnologia industrial I, Dibuix artístic I, Anàlisi musical I -totes aquestes anuals-, Tècniques d'expressió graficoplàstica, Volum, Economia i Història del món contemporani -quadrimestrals-. L'oferta també inclou assignatures que tant es poden cursar a primer com a segon de Batxillerat: Història de la música i de la dansa, Literatura castellana, Literatura catalana, Literatura universal -l'única quadrimestral-, Electrotècnia, cultura audiovisual i Disseny.

Pel que fa a segon de Batxillerat, hi ha l'opció de cursar a distància aquestes matèries de modalitat -anuals-: Economia de l'empresa II, Grec II, Llatí II, Matemàtiques aplicades a les ciències socials II, Geografia, Història de l'art, Biologia II, Ciències de la Terra i del medi ambient II, Dibuix tècnic II, Física II, Matemàtiques II, Química II, Tecnologia industrial II, Dibuix artístic II i Anàlisi musical II.

Finalment, Ensenyament també ha inclòs en la nova modalitat d'estudis a distància quatre matèries optatives que es poden fer a 1er o 2on de Batxillerat i que totes són quadrimestrals: un segon idioma -francès, alemany, anglès o italià- i Psicologia i sociologia.

Pel que fa a quart d'ESO, es podran escollir matèries optatives específiques d'informàtica i/o de segona llengua estrangera.

La proposta d'aquestes assignatures formen part d'una nova modalitat, en col·laboració amb l'Institut Obert de Catalunya.