L'Ajuntament de Forallac va aprovar ahir una resolució per comunicar al jutjat contenciós administratiu número 1 de Girona que no té els mitjans per procedir a l'enderroc de la subestació de Fonteta tal i com li mana en una interlocutòria del passat 24 de maig. En aquest darrer document, el jutjat donava un plaç de deu dies al consistori per precintar la instal·lació i un mes per executar la demolició de l'equipament.

En l'escrit que va aprovar l'equip de govern, declara que en el cas que Endesa "no executi el desmantellament i enderroc de la subestació elèctrica de Forallac, l'Ajuntament no disposa de mitjans tècnics, humans ni materials per procedir a l'execució subsidiària", de manera que li proposa que ho faci l'administració que cregui.

En l'exposició de motius, l'Ajuntament de Forallac raona que el municipi és petit amb poc més de 1.750 habitants i que l'Ajuntament no té els mitjans tècnics -"cap tècnic municipal amb coneixement i competències sobre la màteria"-, ni humans ni materials per fer el desmantellament de la subestació.

L'acord de ple de l'Ajuntament també informa que el 14 de juny es va comprovar com Endesa havia procedit voluntàriament al tancament de les instal·lacions, de manera que va procedir-ne al precinte. Segons l'anunciat de l'acord, Endesa va comunicar a l'Ajuntament mitjançant correu electrònic que la desconnexió de la subestació elèctrica s'havia executat el 12 de juny a tres quarts d'onze del matí.

Aquesta darrera acció va contra l'informe del Departament d'Empresa i Ocupació de la Generalitat, que donava llum verd al tancament i desmantellament de la subestació un cop se n'hagués construït una de nova. Del contrari, es podrien produir problemes en el subministrament elèctric que donava a l'entorn.