Les famílies pagaran el pròxim curs 2013-2014 un màxim de 6,20 euros, la mateixa quantitat que l'últim curs, pel serveis de menjador escolar per alumne i dia, IVA inclòs, en els col·legis de titularitat pública. El preu serà de 6,80 € si els estudiants es queden esporàdicament a menjar al centre.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir la resolució del Departament d'Ensenyament, que estableix aquest preu màxim per a la prestació del servei escolar de menjador. Els 6,2 euros per alumne i dia inclouen, a més del menjar, "l'atenció directa a l'alumnat durant el temps de la prestació del servei de menjador i els períodes de temps anteriors i posteriors, des que acaben les classes del matí fins que comencen les de la tarda, amb una durada màxima de dues hores i mitja". La resolució estableix que en el cas de centres d'educació especial o d'escoles rurals amb pocs alumnes al menjador escolar, o "quan les circumstàncies especials de l'alumnat o del centre així ho aconsellin, el preu màxim d'aquesta prestació es pot augmentar, excepcionalment, mitjançant l'autorització prèvia dels serveis territorials corresponents".

Per als comensals esporàdics no beneficiaris de beca menjador, el preu podrà pujar fins a un màxim de 6,80 € per alumne i dia; i es considerarà esporàdic l'alumne que faci ús del menjador menys de tres dies a la setmana, o dos dies en el cas dels alumnes de secundària.

La resolució també fixa en 6,2 € les ajudes individuals de menjador escolar per als alumnes que, per falta d'oferta d'ensenyaments obligatòries, hagin d'escolaritzar-se fora del seu municipi de residència en centres concertats.