Joaquim Roca és des de dimarts passat el nou alcalde de Sant Gregori. Després de la renúncia de Jordi Noguer al càrrec, a meitat de mandat el fins ara primer tinent d'alcalde assumeix el càrrec com a mínim fins al final de la legislatura amb el repte d'acabar la feina iniciada a principi de mandat i amb la voluntat de complir el programa electoral el màxim possible.

És complicat entrar a l'alcaldia amb dos anys de mandat ja esgotats?

No, ara en Jordi (Noguer) per unes circumstàncies no podia estar al 100% a l'alcaldia, va fer un pas enrere i he entrat jo. En principi, el que hem de fer és continuar amb els projectes que ja tenim engegats, tenim molt clar el que s'ha d'acabar de fer en aquesta legislatura. Ens vam presentar amb un programa i hem d'intentar complir-lo al màxim possible.

Ho afronta com un repte?

Evidentment que s'afronta com un repte, s'ha de treballar de valent pel poble, pels veïns, i hi ha molta feina per fer.

Quina feina queda per fer?

Ara una de les coses que tenim com a més prioritària és el tema de l'escola. Tenim tres aules que estem preparant a sobre de l'edifici de la biblioteca que vam inaugurar al mes de maig. Allà hi van tres aules que hem de tenir per l'escola per aquest curs vinent. Ara començarem conjuntament amb Ensenyament, hem de començar les obres i s'ha d'habilitar tot aquest espai perquè l'escola se'ns ha quedat petita.

Hi ha alguna actuació més per als pròxims dos anys?

Més que actuacions és anar seguint amb tot el que estàvem fent. Bàsicament, en totes les regidories trobaríem coses, però és fer el manteniment de tots els equipaments, també tenim les obres de les pistes de tennis que acabaran d'aquí 15 dies i hem canviat el paviment. Hi ha coses que s'han d'anar fent.

Però no és moment de grans projectes.

No, no. Tenim els projectes que s'han de fer, que és el de l'escola, i el manteniment dels equipaments, que això sí que s'ha d'anar fent.

En quina situació es troba ara l'Ajuntament?

Ara mateix l'endeutemant està al 89% i vam tancar l'any amb superàvit de més de 160.000 euros. És una bona situació. La Generalitat ens deu uns diners per subvencions que ja estaven consignades i aprovades, però de moment anem aguantant.

És complicat poder planificar actuacions sense saber quan es cobraran aquestes ajudes?

Nosaltres hem intentat sempre portar el tema pressupostari de la forma més rigorosa possible i crec que ens en podem sortir. Sabem molt bé el que ens deuen i sempre hem fet el pagament als proveïdors quan tocava i crec que pressupostàriament no hem de tenir problemes.

Ho veu com una cosa temporal, o preveu encapçalar la llista per les properes municipals?

De moment hi estaré aquest any i 11 mesos que queden i després veurem. El temps dirà.