La coral infantil Els Virolets de Palafrugell obrirà l'edició número 47 de la Cantada d'Havaneres de Calella per donar temps a Televisió de Catalunya d'oferir la retransmissió a partir de les onze de la nit, quan acaba la vaga programada de treballadors, amb els quatre grups protagonistes: Boira (Lleida), Bergantí (Malgrat de Mar), Arjau i Port Bo (Palafrugell). Així, 24 hores després que Televisió de Catalunya comuniqués a l'Ajuntament de Palafrugell que no difondria en directe la Cantada d'Havaneres, ahir va anunciar el canvi de plans, amb el nou horari. L'Ajuntament de Palafrugell, en tot cas, no havia tancat la possibilitat que la situació s'acabés reconduint ja que, com va declarar dimecres el regidor de Promoció Albert Gómez a aquest diari, volien esgotar fins a l'última opció que hi hagués.

Ahir, Televisió de Catalunya comunicava que "gràcies a la bona predisposició de l'Ajuntament de Palafrugell i a l'esforç de la direcció" del mitjà audivisual, TV3 emetrà l'esdeveniment a partir de les onze de la nit. "La direcció de TVC vol expressar un cop més el respecte més absolut al dret de vaga i per aixo l'inici del concert s'ha endarrerit per poder transmetre'l. Cal recordar que els treballadors de Televisió de Catalunya han convocat una vaga dissabte de 22.00 a 23.00 que coincideix amb la Cantada", seguia el comunicat.

90 minuts d'emissió

La durada aproximada de la Cantada serà de 90 minuts, en què cada grup tocarà cinc cançons, més les dues finals de La bella Lola i El meu avi. La presentació anirà a càrrec d'Ana Boadas, copresentadora del programa de TV3 Divendres, i d'Albert Niell, periodista de Palafrugell. La realització de la transmissió de TV3 anirà a càrrec d'Ángel Biescas, i la producció, de Linus Puchal, informava la televisió catalana.

Per la seva banda, l'Ajuntament de Palafrugell, que dimecres alertava Televisió de Catalunya que si no feia la retransmissió estudiaria portar-la als jutjats pels perjudicis econòmics causats, va valorar positivament el canvi d'idea i, per tant, l'emissió de l'esdeveniment.