Els Mossos van denunciar un dels portaveus de la Plataforma Prou Camions N-II, Andreu Molina, per desobediència a l'autoritat per una actuació emmarcada en les protestes a Bàscara que l'entitat va fer durant 80 dies. Ara, gairebé tres mesos després de la sortida dels tràilers d'aquesta polèmica carretera, el jutjaran a Figueres per aquests fets. Molina està acusat d'haver-se negat reiteradament a indentificar-se i d'haver actuat de forma "desafiant" contra els agents a però ell nega els fets i assegura que no duia la documentació a sobre en el moment de la petició. A més, diu que si un company no li hagués anat a buscar al cotxe se l'haurien endut a comissaria detingut i que alguns agents el van empentar i cridar. La plataforma es va reunir en assamblea dimecres i ha acordat donar suport al portaveu assistint als jutjats el dia del judici.

El cas es remunta al passat 25 de febrer quan una vintena de veïns van fer un ús "intensiu" del pas de vianants a la tarda per provocar cues per demanar la retirada dels camions de la N-II. Aleshores, segons Molina, va arribar una furgoneta dels antidisturbis amb dos agents. "Els Mossos van començar a demanar identificacions i, a mi, un dels agents em va agafar a part i me la va demanar. Jo em vaig queixar que em separéssin de la resta i li vaig dir que no ho portava a sobre que ho tenia al cotxe. Com que no m'ho va deixar anar a buscar, li vaig dir de paraula però em va contestar que potser l'estava enganyant", assegura Molina. L'ambient, afegeix, va pujar de to quan va veure que l'altre agent "també crispava els ànims i vaig anar a preguntar què passava. Suposo que en veure que la situació se'ls en anava de les mans, un d'ells em va començar a fer empentes i jo cridava, tal i com es demostra en un vídeo gravat que aportarem com a prova, que perquè ho feien".

El portaveu de la plataforma diu que està molt tranquil perquè ell no es culpable del que se l'acusa i que "en cap moment els vaig empentar ni em vaig negar a identificar-me". En aquest sentit, diu que espera que l'absolguin i que l'actuació forma part "de la pujada de to" que les reivindicacions a la carretera van experimentar quan el dia abans dels fets alguns eixalabrats van bolcar un cotxe que feia temps que estava abandonat a la via". També, diu, declararà la noia que va fer la gravació com a testimoni del cas. A la denúncia, a la qual ha tingut accés aquest diari, els agents al·leguen que Molina es va negar a identificar-se reiteradament i que va impedir a als agent identificar altres persones "desacreditar-los" i "desfiant-los". A més, l'acusen de "gesticular davant la cara del sergent i fent que la gent l'envoltés clarament per intimidar-lo, amb una actitud irrespectuosa i desafiant". Els agents també consideren que l'acusat en tot moment va dur l'acreditació a la jaqueta tot i que els la va lliurar més tard. Molina està citat al jutjat d'instrucció número 5 de Figueres dimecres vinent.

La plataforma es concentrarà als jutjats com a mesura de suport a l'acusat i per demanar la seva absolució perquè considera que Molina no va cometre els excessos dels que se l'acusa i que la denúncia no s'ajusta a la realitat. Així ho van decidir en l'assamblea que es va celebrar dimecres.

A més, recorden que el portaveu va participar activament en la mobilització pacífica que durant 80 dies es va fer al municipi de Bàscara per aconseguir la prohibició de trànsit dels camions per la N-II. "No pensava que la cosa arribés a aquests extrems", insisteix.