El Secretari General de Pesca del Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient, Carlos Domínguez, ha assenyalat que "la regulació de la pesca de la gamba rosada amb arrossegament de fons, en determinades zones marítimes de Palamós, permetrà assegurar una activitat sostenible d'aquesta espècie". Així ho ha afirmat en la jornada sobre la pesca de la gamba rosada que, organitzada conjuntament pel Ministeri i laGeneralitat, s'ha celebrat a Palamós.

Domínguez ha explicat el contingut i repercussions de la Ordre Ministerial publicada pel Departament sobre la pesca d'aquesta espècie que "serveix com norma de desenvolupament al Pla Integral de Gestió del Mediterrània que, en compliment de la reglamentació comunitària, ha adoptat el Ministeri".

Amb ella, ha assenyalat Domínguez, la Secretaria General de Pesca dóna resposta a la petició realitzada pel propi sector, "conscient de la necessitat de practicar una explotació equilibrada i responsable dels recursos pesquers, afavorint el seu desenvolupament sostenible". I ha detallat que estableix mesures tècniques, vedes i zones restringides a la flota que tradicionalment ha pescat en aquesta àrea, a fi de protegir l'espècie.